'Küçük Adımlar Yeni Fırsatlar'

İzmir’in Bergama ilçesinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Bergama Ticaret Odası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve dezavantajlı grupların sosyal ve ekonomik yönden hayata katılımını teşvik etmek amacı ile "Küçük Adımlar Yeni Fırsatlar" projesi kapsamında "Uygulamalı Girişimcilik" eğitimi gerçekleştirildi.

'Küçük Adımlar Yeni Fırsatlar'


Eğitimde katılımcılara, girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikirlerinin geliştirilmesi, yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, pazar araştırması, pazarlama, üretim, yönetim, finansal planlar, iş planının yazılması ve sunumu konularında bilgi verildi.

“Uygulamalı Girişimcilik" eğitimine katılarak katılım belgesi almaya hak kazanan dokuz hükümlüye katılım belgeleri Bergama Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koruma Kurulu Başkanlığı üyeleri tarafından verildi.



Sertifika törenine; Bergama Cumhuriyet Savcısı İbrahim Merttürk, Denetimli Serbestlik Müdürü Veysi Gök, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görevli sosyolog Fatih Kışan ve öğretmen Nafiz Civelek ile diğer kurul üyeleri katıldı.

Proje kapsamında 32 saatlik eğitimi tamamlayan ve kendi işini kuran girişimciler, talep etmeleri ve başarılı iş planı sunmaları durumunda KOSGEB tarafından sağlanan 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteği sunan yeni girişimci desteğinden yararlanabilecek. Toplantıda hükümlülerin aldıkları sertifikaların kendi işini kurma ve işini geliştirme noktasında hükümlülere beceriler kazanması açısından önemine dikkat çekilerek iş yaşamına dahil olma süreciyle birlikte yeniden suç işlemenin önleneceği ifade edildi. Belgelerini almaya hak kazanan hükümlüler ise aldıkları eğitimin kendileri açısından önemli bir kazanım olduğunu ifade ederek desteklerini gösteren Koruma Kurulu Başkanlığına teşekkürlerini ifade etti.

Kaynak: İHA