Sri Lanka'da Sel Ve Heyelanlar

Ülkenin batısı ve güneyinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında yaşamını yitirenlerin sayısı 203'e çıktı, 96 kişiden hala haber alınamıyor.

Sri Lanka'da meydana gelen sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısının 203'e yükseldiği bildirildi.

Afet Yönetim Merkezinden yapılan açıklamada, ülkenin batısında ve güneyinde geçen cuma gününden bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda 203 kişinin yaşamını yitirdiği, 96 kişiden hala haber alınamadığı belirtildi.

Açıklamada, sel nedeniyle 77 binden fazla kişinin evlerinden tahliye edildiği, bin 500'ün üzerinde evin yıkıldığı kaydedildi.

Bu arada yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede sel suları ve toprak kaymalarından etkilenen 16 hastane ve Birleşmiş Milletler ofisinin kısmen veya tamamen boşaltıldığını söyledi.

Sri Lanka Dışişleri Bakanı Ravi Karunanayake, ülkedeki yabancı temsilcilerle bir araya geldi ve afet nedeniyle halihazırda 24 ülkenin yardım gönderdiğini ifade etti.

Ada ülkesi Sri Lanka'nın orta kesiminde geçen yıl mayıs ayında meydana gelen toprak kaymalarında 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Ülkede en kötü sel felaketi olarak nitelendirilen 2003 yılındaki sel ve heyelanlarda 250 kişi ölmüş, 10 bin ev harap olmuştu.

Kaynak: AA