Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak Devlet Hastanesince lise öğrencilerine, 'Sağlıklı hayata ilk adım' eğitimi verildi.

Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesinde gerçekleştirilen programda Kavak Devlet Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Sadettin Bayçelik, sigaranın zararları, sağlıklı tüketim, sağlıklı ve dengeli beslenme, insan bünyesinin gelişimi gibi konularda bilgi verdi.

Sunumun ardından öğrenciler, sağlık eğitimi beğeni anket formunu doldurdu.

Programa Kaymakam Hasan Gökpınar, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Şeref Çınar, daire amirleri, sağlık çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- Havza Belediyesi çalışmaları

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, kırsal mahallelerde devam eden yol çalışmalarını inceledi.

Beton yol yapım çalışmaları devam eden Erikbelan Mahallesi'ni ziyaret eden İkiz, muhtar ile mahalle sakinleri ile görüştü.

Kayabaşı ve Kocaoğlu mahallelerinde parke, Erikbelan, Yaylaçatı ve Çiftlik mahallelerinde beton yol yapım çalışmalarının devam ettiğini anlatan İkiz, 'Ilıca, Kocapınar ve Bekdiğin mahallelerimizde de çalışmalarımıza başlıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar 25 mahallemizi yazın tozdan, kışın çamurdan kurtaracağız.' dedi.

Kırsal mahallelere de hızlı şekilde hizmet götürmeyi amaçladıklarını dile getiren İkiz, 'Belediye olarak önceliğimiz kırsal mahallelerdeki vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA