'Kod Adı 2023' Projesi Başladı

Adıyaman Gençlik Merkezi'nde 'Kod Adı 2023' Projesi başlatıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 81 ilinde gençlik merkezlerinde uygulanacak proje kapsamında öğrencilere algoritma, programlama, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik alanlarında verilecek eğitimler Adıyaman'da başladı.

Projenin ilk gününde katılan öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı.

Uzman Eğitmen Ramazan Mamiş, 'Kod Adı 2023' isimli projenin startını verdiklerini ve yoğun bir ilginin olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin birçok ilinde gerçekleştirilecek olan 'Kod Adı 2023' projesiyle gençlerin erken yaşta kodlama ile birlikte robotik eğitimlerle ilgilenmeye başlayacak olmasının gelişim açısında son derece iyi olduğunu belirten Mamiş, şöyle konuştu:

'Proje kapsamında Adıyaman'da toplamda 40 kişilik bir grubumuz var. Bu öğrenci grubumuzla birlikte yapay zeka ve robotik alanında işlemler gerçekleştireceğiz. Temel bir eğitim vereceğiz. Üç haftalık eğitim sonrası başarılı olan arkadaşlarımız TÜBİTAK'a referans mektupları ile gönderilecekler. Yani yazılım geliştirme, uygulama yapımı ve robotik elektronik alanında danışmanlık yapan bir firmayla işlemlere başlayıp bir yandan da üretime katkıda bulunacaklar.'

Kaynak: AA