Hobi Olarak Başladığı Kurs İş Sahibi Yaptı

Isparta'da emekliliğinin ardından hobi olarak üç yıl boyunca ev tekstili kursuna giden 52 yaşındaki Gülten Kumtepe, KOSGEB desteğiyle atölye açtı Önemli tekstil merkezleri arasında bulunan Denizli'den sipariş almayı başaran Kumtepe, kursa giden kadın arkadaşlarına da istihdam sağlayabilmeyi amaçlıyor Kumtepe: ' Sipariş alarak çalışıyorum. Sıradan, piyasada satılan ürünler yerine, kendi tasarladığım ürünleri üretmeye çalışıyorum. Yola çıkarken de bunu hedeflemiştim'

MURAT YOLCU - Isparta'da 52 yaşındaki emekli Gülten Kumtepe, hobi olarak üç yıl boyunca gittiği ev tekstili kursunun ardından, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle atölyesini kurdu.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden 4 yıl önce emekli olan Gülten Kumtepe, vakit geçirmek ve yeni uğraş edinmek amacıyla Cengiz Topel Halk Eğitim Merkezine başvurdu.

Daha önce dikiş nakış bilgisi olduğundan ev tekstili kursuna başlayan Kumtepe, burada 3 yıl eğitim aldı. KOSGEB'in girişimcilere iş yeri açma konusunda destek sağladığını öğrenen Kumtepe, kurumun uygulamalı girişimcilik kursuna da katıldı.

Kursu başarıyla tamamlayan ve KOSGEB desteği almaya hak kazanan Kumtepe, 3 ay önce, evinin altını düzenleyerek iş yeri haline getirdi. Buradaki atölyesinde çalışmalarına başlayan Kumtepe, tekstilin önemli merkezleri arasında bulunan Denizli'den dahi sipariş almayı başardı.

Kumtepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KOSGEB'den hibe kredi alarak iş yerini açtığını söyledi.

İşlerinin oldukça iyi gittiğini anlatan Kumtepe, 'Sipariş alarak çalışıyorum. Sıradan, piyasada satılan ürünler yerine, kendi tasarladığım ürünleri üretmeye çalışıyorum. Yola çıkarken de bunu hedeflemiştim.' dedi.

Kumtepe, geçen hafta aldığı sipariş üzerine, terliklerin üzerine nakış yaparak bunları Denizli'ye göndereceğini dile getirdi.

Herkese halk eğitim merkezi kurslarına katılmalarını öneren Kumtepe, 'Hocamızın sabrı ve bilgisi beni çok yönlendirdi. Bu işe hobi olarak başladım, emekliliğimde boş durmak istemedim ve iş yeri açtım. Şu an kendim çalışıyorum. Kursa devam eden iki arkadaşım var. Kursları bitince onlarla birlikte çalışacağız. Kurstan çıkan arkadaşlarımıza daha fazla istihdam sağlamayı hedefliyorum.' ifadelerini kullandı.

- 'Aile bütçesine katkı sağlayabiliyorlar'

Halk eğitim merkezi kursiyerlerinden Gül Yılmaz da kurslara genellikle emeklilerin veya ev kadınlarının geldiğini söyledi.

Kursun, hem yeni arkadaşlıklar edinmek hem becerilerini geliştirmek hem de para kazanmak için ideal olduğunu ifade eden Yılmaz, kursa devam edenlerin, sipariş alıp parça parça iş yapabildiğini ve aile bütçesine katkı sağlayabildiğini vurguladı.

Belli bir süre sonra kadınların edindiği tecrübeyle iş yeri açabileceğini dile getiren Yılmaz, kurslardan daha çok faydalanılması gerektiğini kaydetti.
Kaynak: AA