Gürcistan'da Polis Günü Kutlamaları

Artvin Valisi Ömer Doğanay başkent Tiflis'te düzenlenen Polis Günü etkinliğine katıldı.

Gürcistan'da Polis Günü vesilesiyle İçişleri Bakanlığında Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ve Artvin Valisi Ömer Doğanay'ın katıldığı kutlama töreni gerçekleştirdi.

Tiflis'te İçişleri Bakanlığında düzenlenen tören polislerin resmi geçidiyle başladı. Ardından Gürcistan İçişleri Bakanı Giorgi Mgrebrişbili, polislere ve davetlilere hitap etti.

Konuşmasında 2016 ve 2017'de Bakanlık olarak yaptıkları reformlar hakkında bilgi veren Mgebrişvili, son bir yılda Gürcistan'ın Avrupa Polis Teşkilatına (Europol) katılımının atılan en başarılı adımlardan biri olduğunu ifade etti.

Tören sonrası AA muhabirine açıklama yapan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Gümrükçü, iki ülkenin organize suç ve terörle mücadele ve sınır güvenliği konularında yakın bir işbirliği yürüttüğünü belirterek 'Ben iki ülke arasındaki işbirliğini gayet olumlu buluyorum. Bunun daha da ileriye gitmesini umuyorum. Sayın Valimizin burada olmasını da bizim açımızdan bu konudaki kararlılığımızın göstergesi olarak görüyorum.' dedi.

Gümrükçü Türkiye-Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yılının kutlandığını hatırlattı. Geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım'ın 7 bakan ile ülkeyi ziyaret ettiğini, ayrıca Savunma Bakanı Fikri Işık ve beraberindeki heyetin, TBMM Türkiye-Gürcistan Dostluk Grubu üyelerin, NATO Parlamenterler Asamblesi Bahar Oturumu'na katılan Türk heyetin Gürcistan'ın ziyaretler gerçekleştirdiğini aktardı. Gümrükçü, tüm bu üst düzey ziyaretlerin ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmek adına son derece önemli ve anlamlı olduğunu vurguladı.

Artvin Valisi Doğanay ise 'Sayın İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla burada bulunuyorum. Gürcistan'ın en önemli kutlama etkinliklerinden biri olan Polis Günü için buradayız. Tüm Gürcü polislerin Polis Günü'nü kutluyorum.' dedi.

Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkilerinin olumlu bir şekilde geliştiği ve önemli bir noktaya geldiğini dile getiren Doğanay, 'İnşallah bundan sonra da ilişkilerimizin olumlu seyri devam eder.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA