GENÇKONFED'ten 'Milli Düşünce, Yerli Üretim' Atağı

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED), milli düşünce ve yerli üretimi desteklemek için Türkiye genelinde konferanslar düzenleyecek.

GENÇKONFED'ten 'Milli Düşünce, Yerli Üretim' Atağı
GENÇKONFED tarafından milli düşünceyi ve yerli üretimi desteklemek için Türkiye genelinde bir dizi konferans düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin de yer alacağı konferanslarda yerli ve milli üretim masaya yatırılacak. GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, yüzde yüz yerli ve milli üretimi desteklemek için yola çıktıklarını belirterek, bu kapsamda konferanslar serisinin ilkini 2 Haziran 2017 tarihinde Harran Üniversitesinde düzenleyeceklerini söyledi.

Okudan, “Yüzde 100 Milli Düşünce, Yerli Üretim ve Doğru Tercih programımız ile üç tarafı deniz, dört tarafı ise fırsat ve tehditlerle dolu ülkemizin bu coğrafyada kendi savunma sanayisini, uzay sanayisini, uçağını, gemisini, tankını, yerli otomobilini, katma değeri yüksek fabrikalarını ve ileri teknoloji üreten sanayisini oluşturabilmesi için öncelikle milli ve yerli düşüncenin geliştirilmesi konusunu amaçlamaktayız” ifadelerini kullandı.

Küresel ekonomideki sarsıntılara rağmen Türkiye ekonomisinin son yıllarda heyecan verici gelişmeler kaydettiğini vurgulayan Okudan, “Bunların da verdiği özgüvenle Türkiye daha uzun vadeli hedefler ortaya koyuyor. Yerli üretim fikrinin kendi kültür ve geleneğini referans alan bir hükümet döneminde yükselmesi de bunun göstergesi. Ülkemiz genelinde yerli üretim fikrini geliştirmek için organize edeceğimiz programlarda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, THY Teknik A.Ş. Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel, emekli Albay Kadir Uğurlu, iş adamı Nejdet Külünk, SSM Alt Sistemler Daire Başkanı Ata Şenlikçi konuşma yapacak" dedi.

Kaynak: İHA