Didim'de Bu Sezon 9 Plajda Mavi Bayrak Dalgalanacak

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında 2017 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı.

Didim'de Bu Sezon 9 Plajda Mavi Bayrak Dalgalanacak
Bu yıl Türkiye’de 454 plaj, 22 marina ve 13 yatta Mavi Bayrak almaya hak kazanırken Didim’de ise 9 plaj mavi bayrak almaya hak kazandı.

Ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı, uluslararası alanda Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE koordinasyonunda Dünyada 49 ülkede uygulanıyor. Bu kapsamda Aydın’da 2016 yılında 31 olan mavi bayraklı plaj sayısı, bu yıl 29’e düştü. Kuşadası’nda 18, Didim’de ise 9 plaj mavi bayrak almaya hak kazandı. Didim’de ise D-Marin Didim Marina mavi bayrak alan plaj olurken, Didim’de D-Marin’de bağlı bulunan 1 yat da mavi bayrak almaya hak kazandı.

Didim’de Tavşanburnu Tabiat parkı (Orman kampı), Holiday Resort Otel, Venosa Beach- Aurum Moon Resort, Palm Wings Beach, Altınkum Oteller önü Bölgesi, Altınkum Halk Plajı, 3. Koy plajı-Didim Beach Otel, Aquasis Delux Otel ve Büyük Anadolu Otel yer aldı.
Kaynak: İHA