Dev İftar Sofraları Böyle Hazırlanıyor

Beyoğlu’nda binlerce kişinin yemek yediği dev iftar sofraları her gün usta eller tarafından titizlikle hazırlanıp paketleniyor. İftarlık yemeklerin hazırlanışı ve paketlenmesi işte böyle görüntülendi.

İstanbul’un çeşitli bölgelerinde her gün yüz binlerce kişiye belediyeler tarafından iftar yemeği veriliyor. Beyoğlu Belediyesi de bu sosyal hizmeti sağlayan belediyeler arasında bulunuyor. Taksim Meydanı ve Hasköy Sahili başta olmak üzere birçok bölgede iftar yemeği veren Beyoğlu Belediyesi, toplamda 5 binden fazla kişiye iftar yemeği veriyor. Beyoğlu Belediyesi’nin iftar yemekleri ise Kasımpaşa’da bulunan bu atölyede usta aşçılar tarafından hazırlanıyor.

Yemek yapılan alanı gezerek denetlemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, iftar yemeklerinde birlik ve beraberliğin de pekiştiğini ifade ederek, “Beyoğlu’nda her akşam 2 bin kişiye yakın Taksim Meydanı’nda bin kişi civarında Hasköy Sahili’nde ve her akşam mahallerde 2 noktada olmak üzere ortalama 5 bin kişiye iftar veriyoruz. Bu iftarın bütün esprisi şehrimizde, ilçemizde, mahallemizde birliği, beraberliği, kardeşliği geliştirmektir. Ramazan ayı böyle bir ay. Elbette ihtiyaç sahiplerine sosyal market üzerinden 5 bin aileye sürekli yapıyoruz. Oradaki hizmetlerimiz ayrı. Bu iftar sofralarından beklentilerimiz, ülkede birliğe kardeşliğe bu hukuku geliştirmeye yönelik yapacağı katkılardır. Belediyemizin personeli de bu kardeşliği taçlandıracak bu yemekleri gayet güzel pişiriyorlar. Çok da güzel bir sistemimiz var, bu sistem içerisinde de paketliyoruz. Gün içerisinde öğlen vakitlerinden biraz sonraya kadar bütün işlemler tamamlanmış akşam da servise hazır hale getiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA