Çipli Sistemle Sınır Geçecekler

Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nda, atletler 21 kilometrelik parkurda sınır kapılarından çipli sistemle geçecek.

Çipli Sistemle Sınır Geçecekler
Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’ başta Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla 04 Haziran Pazar günü saat 09.00’da Edirne Selimiye Camii önünde başlayacak. Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu, sporcuların Karaağaç’tan Pazarkule Sınır Kapısı’na doğru ilerleyerek, buradan pasaportsuz ve vizesiz Yunanistan’ın Kastanies kasabasına geçip belirlenen güzergahı izlemelerinin ve yeniden pasaportsuz ve vizesiz Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaparak, Selimiye Camii önünde bitişe ulaşmalarının ardından son bulacak.

Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Haluk Kaya, organizasyona dünyanın birçok ülkesinden atletlerin katılacağını belirterek, "Maraton sonucunda birinciye bin lira ve tam altın, ikinciye 750 lira ve yarım altın, üçüncüye de 500 lira ve çeyrek altın hediye edilecek. Atletlerimiz, maraton güzergahında yer alan sınır kapılarını pasaportsuz, vizesiz şekilde bacağına takılan çip sayesinde geçecek" dedi.

Basın Yayın Enformasyon Bölge Müdürü Uğur Ülgen de Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nda görev yapmak isteyen basın mensupları için akredite işlemlerini tamamlamaları için gerekli bilgilendirmenin yapıldığını söyledi.

Kaynak: İHA