CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş Açıklaması

'Türkiye, AKP iktidarı tarafından gazeteciler açısından tam bir cehenneme dönüştürülmüştür. Başta Cumhuriyet gazetesi çalışanları olmak üzere onlarca gazeteci, deli saçması iddianameler yüzünden cezaevinde gün saymaktadır'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ülkenin gazeteciler açısından cehenneme dönüştürüldüğünü öne sürerek, 'Başta Cumhuriyet gazetesi çalışanları olmak üzere onlarca gazeteci, deli saçması iddianameler yüzünden cezaevinde gün saymaktadır.' dedi.

Yarkadaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı odaklı olayların 4. yılında birilerinin bu olayları kirletmeye, katılan vatandaşları itibarsızlaştırmaya çalıştığını savunarak, 'Herkes bilsin ki onlar aydınlık bir Türkiye için mücadele etmişlerdi.' diye konuştu.

'Kara Mayıs 2017' başlığıyla hazırladığı ve mayıs ayında gazetecilere ve basın kuruluşlarına yönelik yaşanan gelişmelerin yer aldığı tabloyu basın mensuplarına gösteren Yarkadaş, bu mayısın da basına yönelik ihlallerle geçtiğini iddia etti.

Mayısta basına yönelik 44 ihlalin gerçekleştiğini öne süren Yarkadaş, 12 gazetecinin tutuklandığını, 8 gazetecinin gözaltına alındığını, 4 internet sitesinin kapatıldığını, 6 gazetecinin toplamda 12 yıl hapis cezası aldığını ve birçok gazetecinin hakim ve savcı karşısına çıktığını söyledi. Sözcü gazetesinin sahibi ve çalışanlarının FETÖ'ye yardım etmekle suçlandığını dile getiren Yarkadaş, TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun raporunda Sözcü gazetesinin FETÖ ile hiçbir ilgisinin olmadığının yer aldığını belirtti.

- '160 gazeteci cezaevinde tutuluyor'

Yarkadaş, 'Bugün, FETÖ ile Sözcü'yü, Cumhuriyet gazetesini ya da diğer muhalif kuruluşları yan yana getirmek ve onları birlikte hareket ediyormuş gibi göstermek, AKP'nin FETÖ'ye verdiği desteğin üstünü örtmek ve AKP'nin geçmişini aklamaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Cumhuriyet gazetesi yazarlarının FETÖ ile ne ilgisi olabilir? Bu deli saçması iddianameler yüzünden 160 gazeteci cezaevinde tutuluyor. 123 gazeteci ise şu anda firari durumda.' diye konuştu.

'Türkiye, AKP iktidarı tarafından gazeteciler açısından tam bir cehenneme dönüştürülmüştür.' iddiasında bulunan Yarkadaş, Cumhuriyet gazetesi çalışanları başta olmak üzere onlarca gazetecinin, 'deli saçması iddianameler' yüzünden cezaevinde gün saydığını savundu.

- 'Cezaevi yönetimi B1 vitamini vermiyor'

Yarkadaş, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerini istedikleri için açlık grevine başladığını, açlık grevi sorununu çözemeyen iktidarın çareyi onları tutuklatmakta bulduğunu öne sürdü.

Gülmen ve Özakça'nın açlık grevinin 83. günü olduğunu ifade eden Yarkadaş, 'Nuriye ile Semih'in yaşaması için B1 vitaminini alması gerekiyor. Ancak cezaevi yönetimi B1 vitamini vermiyor. Nuriye ve Semih'i adeta ölüme terk ediyor. Bu kabul edilemez. Devlet, yurttaşlarını yaşatmakla mesuldür.' dedi.
Kaynak: AA