Birsen Ekim Özen Nazilli'de Minik Okurlarına Kitaplarını İmzaladı

Nazilli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Çocuk Edebiyat Günleri kapsamında Nazilli’ye gelen Yazar Birsen Ekim Özen minik okurlar için kitaplarını imzaladı. Özen Nazilli Belediyesine böyle güzel bir organizasyona imza attıkları için teşekkür etti.

Birsen Ekim Özen Nazilli'de Minik Okurlarına Kitaplarını İmzaladı
Ünlü çocuk kitapları yazarı Birsen Ekim Özen Nazilli’de minik okurları ile buluştu. Çocuk Edebiyatı Günleri kapsamında Nazilli Belediyesinin konuğu olarak Nazilli’ye gelen Birsen Ekim Özen Lütfi Selek Sergi Salonundaki imza saatinden önce Fatih İlkokulu öğrencileri ile söyleşi yaptı. Fatih İlk Okulu konferans salonunda yaklaşık 300 öğrenciye yazarlık hakkında bilgi veren Özen, bir kitabı yazmaya başlamadan önce karakter belirlemenin önemine vurgu yaptı. Öğrencilerin kaç yaşında yazar oldunuz, yazar nasıl olunur gibi sorularına cevap veren Birsen Ekim Özen, “Ben 30’lu yaşlarımda yazmaya başladım. Yazar olmak istiyorsanız bol bol okumalısınız. Okumalısınız ki hayal gücünüzü geliştirmelisiniz. Hayal gücünüz ne kadar gelişmişse bir şeyleri yazmak o kadar kolay hale gelir. Benim şu an 10’dan fazla kitabım mevcut ve 20 den fazla çizgi film karakterim var. Siz bunların hepsini biliyorsunuz. Rahatlamak istiyorsanız hayallerinizi yazın beklide yazar olma ihtimaliniz çok yüksek olabilir” dedi.

Okul salonunda kendisini dinleyen öğrencilere Hayal kurmanın nasıl olacağını hangi ortamların yaratılacağını da anlatan Özen çocukların gözlerini kapatarak hayal kurmasını istedi. Değişik temalar ile çocukların hayal kurmalarını sağlarken kurdukları hayallerin sayısını arttırdı. Nelerden ilham aldığı konusunda açıklama yapan yazar en çok müzikten ilham aldığını belirtti.

İlk kitabı yatağımın altındaki canavarın tamamen hayal ürünü bir kitap olduğunu vurgulayan Özen çocuklara bol bol kitap okumalarını yineledi. Söyleşinin ardından öğrencilerin satın aldıkları kendisine ait kitapları tek tek imzalayan Birsen Ekim Özen, Nazilli Belediyesine böyle bir fırsat verdiği ve ayrıca böyle güzel bir organizasyona imza attıkları için teşekkür etti.
Kaynak: İHA