15 Ülkeden Gelen Lösemili Çocuklara 'Dinozorlu' Eğlence

LÖSEV tarafından Kemer ilçesinde konuk edilen 15 ülkeden 45 lösemili çocuk, dinozor temalı parkta eğlendi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde 15 ülkeden gelen lösemili çocuklar, dinozor parkında eğlenceli zaman geçirdi.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından 16. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla ilçede konuk edilen 45 çocuk, dinozor temalı Dino Park'a götürüldü.

Parktaki maket dinozorlar arasında hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar, oyunlar oynadı. Dinozor kostümü giyen görevlilerle eğlenceli zaman geçiren çocuklar, çalınan müzikler eşliğinde dans etti.

LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Seda Sertcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, lösemi ve kansere karşı 'Biz buradayız ve bu savaşı yeniyoruz' mesajı vermek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğin çocuklar için moral verici olduğunu belirten Sertcan, konuk ettikleri çocuklar arasında ilk defa denizi gören ve ilk defa uçağa binenler bulunduğunu kaydetti.

Azerbaycan'dan oğluyla gelen Arzu Kerimli, LÖSEV sayesinde ilk defa uçağa bindiklerini ve çok mutlu olduklarını anlattı.

Kerimli, oğlu Sübhan'ın hastalığının tamamen bittiğini ve yeni arkadaşlar edindiğini belirterek, Türkiye'de güzel karşılandıklarını anlattı. Kerimli organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuk çocuklar, yarın da 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'na teleferikle çıkacak ve ardından ilçeden ayrılacak.
Kaynak: AA