25 Mayıs Atatürk'ü Anma Ve Termal Turizm Festivali

Havza'da bu yıl 27'ncisi düzenlenen 25 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleşen foto maratonun sonuçları açıklandı.

Belediye Başkanı Murat İkiz, Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu temsilcisi Seraceddin Ayyıldız, fotoğraf sanatçıları Ata Yakup Kaptan, Egemen Umut Şen, Emre Bostanoğlu ile Samsun Büyükşehir Belediyesi heykel sanatçısı Güngör Çınar'dan oluşan jüri, 34 kişinin verdiği 123 fotoğrafı değerlendirdi.

Değerlendirme sonucunda birinciliğe Ankara'dan İlker Karaman'ın 'Bayrak', ikinciliğe Samsun'dan Hakime Küçük’ün 'Keşkek', üçüncülüğe ise yine Samsun'dan Erdem Cihan Arslan'ın 'Tartı' isimli fotoğrafları layık görüldü.

Ender Pekşen'in 'Yarış' isimli fotoğrafının mansiyona hak kazandığı yarışmada dereceye girenlere para ödülü verilecek.

İkiz, Havza'nın tarih, termal ve yeşilin birleştiği bir ilçe olduğunu belirterek, 'Biz de bunun bilinciyle festivalimizde ilçemizi tanıtabilecek sosyal içerikli etkinliğe imza attık. Bu sayede birçok fotoğraf sanatçısı ilçemize geldi ve fotoğraflarını çekti. İlçemizin tanıtımı için önemli bir etkinlik oldu. Tüm katılımcılara teşekkür ederim.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA