Öğrencileri İçin Okulu Eve Çevirdi

Başkale ilçesinde görev yapan Trabzonlu öğretmen Fatma Kaldırım, çocukların evlerini aramaması için tek derslikli okulunu eve dönüştürdü.

Başkale ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki Rezük Mahallesi İlkokuluna üç yıl önce atanan Kaldırım, mahalledeki okulu öğrencilerinin daha rahat eğitim görebilmesi için yeniden dizayn etti.

İlk olarak sınıf, koridor ve lavaboları ev ortamına dönüştüren, halılarla döşeyen Kaldırım, okula ilk geldiği günden itibaren yaptığı çalışmaları anlattı.

Okulun yeni olması nedeniyle çok fazla eksiğinin bulunduğunu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle eksiklikleri gidermeye başladığını belirten Kaldırım, 'Sınıfımızın altına halıfleks döşendi. Her sene eksiklikleri gidermeye çalıştık. Perdeler aldık. Sonra halıfleks olduğu için elektrikli süpürge aldık. Ev gibi olduğu için halıları korumamız gerekiyordu. O yüzden elimizden geldiği kadarıyla halıları temiz tutmaya çalışıyoruz. Yıllık gönderilen kömürleri de poşetleyip koyuyoruz. Normal ev temizliği yapıyorum.' diye konuştu.

Öğrencilerinin de sınıfın ev haline dönüşmesinden memnun kaldığını ve evlerindeymiş gibi bir aidiyet duygusuyla hareket ettiğine dikkati çeken Kaldırım, şöyle konuştu.

'Böyle olunca çocuklar sizden daha fazla koruyorlar. Sınıfa geldiklerinde dışarıda ayakkabılarını çıkarıyor, içeride terliklerini giyiyorlar. Yani evinizde nasıl yaşıyorsanız biz de sınıfta öyleyiz. Bu uygulamayı herkese öneriyorum. Çünkü dersleri işlerken yerde de oturabiliyor, etkinlik yapabiliyor ve oyunlar oynayabiliyoruz. Ayrıca her yer temiz olduğu için çocuklar da hastalanmıyor.'

Bölgede öğretmenlik yapmanın herkese zor gibi göründüğüne dikkati çeken Kaldırım, öğretmenliğin ihtiyacı olan bölgelerdeki çocuklara ulaşarak daha anlamlı olacağını söyledi.

- İlçedeki öğretmenlere örnek gösteriliyor

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa ise Kaldırım'ın çalışmalarını büyük ilgiyle takip ettiklerini belirterek, öğretmene çalışmalarında her zaman destek olduklarını bildirdi.

Kırsaldaki okullarda öğrencilerin toz ve toprak nedeniyle sık sık rahatsızlıklarını ifade eden Samsa, 'Malum köy olduğu için toz, toprak fazla. Bu durum da öğrencilerin sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Biz de kendisinin okulunda uyguladığı sisteme destek verdik. Ayrıca benzer kırsaldaki okullarımıza da çalışmasını örnek olarak gösteriyoruz. Bunun dışında öğretmenimiz köyün değerlerine de çok saygılı. Köy halkıyla aralarında çok sıcak bir iletişim var. Öyle ki eğitim ve öğretim dışında kalan gençlere de okuma yazma eğitimi veriyor. Bizim ilçede model olarak gösterdiğimiz biri. Bir öğretmen vatanına hizmet etmek istiyorsa, Fatma öğretmenimiz gibi olmalı. Hoca hanımın samimi yaklaşımı birçok değişikliğe yol açtı. Mahalle sakinleri de durumdan çok memnun.' dedi.

Kaynak: AA