Felçli Genç Ameliyatı İçin Yardım İstiyor

Hatay'ta omurilik felci geçiren 23 yaşındaki Hüseyin Belli'nin tek isteği tekrar yürüyebilmek Belli: 'Ben yürümek, arkadaşlarımla dolaşmak istiyorum. Halimi gördüğüm zaman çok üzülüyorum. Allah rızası için bana yardımcı olun'

Hatay'da 9 yıl önce bisikletten düşerek ayağı çatlayan ve bir süre sonra da omurilik felci geçiren 23 yaşındaki Hüseyin Belli'nin tek isteği eski günlerinde olduğu gibi yeniden yürüyüp koşabilmek.

Antakya'nın Akasya Mahallesi'nde ailesinin verdiği destek sayesinde hayata tutunan Belli, sağlığına kavuşup, yürümeyi, arkadaşlarıyla gezmeyi ve yarım bıraktığı eğitimini tamamlayarak ilahiyat fakültesini okumanın hayalini kuruyor.

Hafız Hüseyin Belli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşta bindiği bisikletten düşerek ayağının çatladığını ve bir ay sonra da ayaklarını hissetmemeye başladığını söyledi.

Belli, bunun üzerine yeniden ayağa kalkabilmek için tedavi için Adana'da bir hastaneye gittiklerini ve orada doktorların kendisine ameliyat olması halinde tekrar ayağa kalkabileceğini söylediklerini kaydetti.

- İki ameliyat geçirdi

Önceki ameliyatlarının başarısızlıkla sonuçlandığını anlatan Belli,'İlk ameliyatımı Adana'da bulunan bir hastanede yaptım ve bana 6 ay sonra yürüyebileceğimi söylediler. Fakat 6 ay geçmesine rağmen yürüyemedim. Ayaklarımda hiç his yoktu. Daha sonra Ankara'da bir hastaneye gittim. Orada da bana 'ameliyatını yaparız. Ancak yürümen için değil, ellerin de felç olmasın diye' dediler. Umudum vardı. Ameliyatımı oldum ama bu da olmadı' dedi.

Adana ve Ankara'da geçirdiği ameliyatlardan bir sonuç alamadığını belirten Hüseyin, Tayland'da bir arkadaşının ameliyat olup sağlığına kavuştuğunu ifade ederek, kendisinin de sağlığına kavuşabilmesi için yurt içi ya da yurt dışından uzanacak yardım elini beklediğini söyledi.

- Ameliyat için yardım bekliyor

Belli, sosyal güvence olarak yeşil kart sahibi olduğununu ve yeniden yürüyebilmesi için yurt içi veya yurt dışında ameliyat olacak maddi durumunun olmadığını dile getirerek, 'Ben yürümek, arkadaşlarımla dolaşmak istiyorum. Halimi gördüğüm zaman çok üzülüyorum. Allah rızası için bana yardımcı olun. Çok zor günler yaşadım. Bunu bir ben, bir de Allah biliyor. Hastalığım dolayısıyla ortaokuldan itibaren okuyamadım. Eğitimime devam etmek ve okuyarak ilahiyatçı olmak istiyorum. Küçüklüğümde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendim. Hafızlığım var. İnşallah vatanıma ve milletime hayırlı bir evlat olacağım.' diye konuştu.

Tır şöförü olan baba Rüştü Belli de oğlunun bir an önce eski sağlığına kavuşması için dua ettiğini söylerken, oğlunun hastalığı nedeniyle işini bıraktığını, maddi durumlarının olmadığını ve kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini belirtti.

Kaynak: AA