Esenler'de 744 Öğrenciden Sema Gösterisi Yapıldı

Esenler Belediyesi’nin Hazreti Muhammed’in doğumunun 1446’ncı yıl dönümü kapsamında düzenlediği yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve veliler, ödüllerini Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un elinden aldı.

Esenler'de 744 Öğrenciden Sema Gösterisi Yapıldı
Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Alemlere rahmet Nebi’nin yolunda bir gençlik sloganıyla 5 dalda 17 farklı kategoride yarışmalar düzenlendi.

Düzenlenen yarışmalara öğrencilerin yanı sıra veliler de katıldı.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun katıldığı törenle verildi.



“Biz yoksak insanlık onuru ayaklar altındadır”

Konuşmasında insanlığın son dönemde büyük bir dram yaşadığının altını çizen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Şunu anladık ki, biz doğu medeniyetinin çocukları olarak, Hz. Peygamber’in ümmeti olarak, her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında olan ecdadın torunları olarak omuzlarımızda büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Etrafımız adeta bir ateş çemberi gibi sarıldı. Biz güçlü, inançlı, fedakar olmak zorundayız" dedi.

Başkan Göksu, yarışmalarda dereceye giren öğrenciler arasında, geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da kura çekileceğini ve kazanan öğrencilerin Umre’ye gönderileceğini de sözlerine ekledi.

“O, hayat rehberimiz, önderimiz”

Hazreti Muhammed’in (S.a.v.) Müslümanların hayat rehberi olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Biz Peygamber Efendimizi, kâinat kitabını insanlara en iyi anlatan kişi olduğu için sevdik. Biz Hz. Peygamber’i, yolumuzu aydınlatan kurtuluş vesilesi olduğu için sevdik. Âlemlere rahmet, yeryüzünün mazlumlarına önder olduğu için sevdik. Biz onu hayat rehberimiz, önderimiz olarak kabul ettik ve onu hayatımızın öncüsü haline getirmeyi hayatımızın vazifesi olarak telakki ettik. Peygamberimizi andık, onun adına naatlar, kasideler, mevlid-i şerifler okuduk. Onu sanki tanıyormuşçasına sevdik" diye konuştu.

"Biz Müslümanlar, hayatımızın her döneminde Hz. Peygamber’i örnek alır ve O’nun gibi olmaya gayret ederiz" diyen Kurtulmuş, "Hz. Peygamber, hayatın her alanını doldurmuş bir önderdir. O’nu örnek almak, O’na hürmet etmek bu milletin en önemli şiarlarından birisidir. Peygamber Efendimizi örnek aldığımız sürece bizim için hayatta gam yok" dedi.



“Peygamber’in ölçüsü yön verir, şaşırtmaz”

Programa katılan gençlere seslenen Kurtulmuş, "Türkiye’yi hatta dünyayı siz yöneteceksiniz. Dünyayı yönetirken elinizde bir yol feneri, yol haritanız olmasın mı? Bizim hayatımıza yol ve yön veren, şaştırmayan, yanıltmayan, Peygamber’in ölçüsüdür. Peygamberimizi daha iyi anlamaya gayret göstereceğiz. Onun için bu yarışmaları çok önemsiyoruz. 40 bin öğrenci ve veli bu yarışmada yer aldı. Bu yarışmada emeği geçenlere ne mutlu, hepsine teşekkür ediyorum. Herkes bu yarışmanın kazananıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 744. vuslat yıl dönümü nedeniyle 744 öğrenci tarafından sema gösterisi yapıldı. Dereceye giren öğrenci ve velilere Yarım Cumhuriyet altınları da Başbakan yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Esenler belediye başkanı M. Tevfik Göksu tarafından verildi.

Kaynak: İHA