Çukurova'da Üretici Yoldan Dertli

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: 'Bozuk yollar insan hayatına mal olabilecek kazalara davetiye çıkardığı gibi ürünlerin ana yola çıkmadan hasar görmesine ve çiftçinin emeğinin boşa gitmesine de neden oluyor'.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 'Bozuk yollar insan hayatına mal olabilecek kazalara davetiye çıkardığı gibi ürünlerin ana yola çıkmadan hasar görmesine ve çiftçinin emeğinin boşa gitmesine de neden oluyor.' ifadesinde bulundu.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Çukurova içinde tarımsal üretimin en yoğun bölgelerinden Yüreğir Ovası'nda hasarlı kırsal mahalle yollarının üreticiyi sıkıntıya soktuğunu belirtti.

Ovadaki yerleşim birimlerinin her birinin önemli birer üretim merkezi olduğuna işaret eden Doğan, Karataş yolu Doğankent Mahallesinden dönülen ve yaklaşık 10 köyün ulaşımının sağlandığı yolda derin çukurlar olduğunu ifade etti.

Doğan, şunları kaydetti:

'Bu yolun üzerindeki kırsal mahalleler herkesin bildiği gibi geniş tarım alanları ve bahçelerin bulunduğu köyler. Oluşan derin çukurlar nedeniyle araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekiyor. Çukura düşen araçlar, çiftçinin ekipmanları büyük zarar görüyor. Ayrıca, hasat zamanı bahçe ve tarlalardan kamyonlara yüklenen ürünlerde araçların sürekli çukura düşmesi nedeniyle pazar değerini etkileyecek derecede ciddi hasarlar oluşuyor.'

Doğan, birkaç kilometrelik yolu 20 dakikada gidemediklerini, çiftçinin daha uzak ve stabilize olmasına rağmen alternatif yolları kullanmak zorunda kaldığını bunun da yakıt sarfiyatına neden olduğunu ifade etti.

Bölgedeki köy yollarında araç trafiğinin özellikle hasat dönemlerinde daha da arttığına dikkat çeken Doğan, şunları kaydetti:

'Bozuk yollar insan hayatına mal olabilecek kazalara davetiye çıkardığı gibi, ürünlerin ana yola çıkmadan hasar görmesine ve çiftçinin emeğinin boşa gitmesine de neden oluyor. Bir yıl önce bize yolun yapılacağı sözü de verildi. Ancak, geldiğimiz noktada baktığımız zaman yolların durumu içler acısı. Bizler artık bu konuya bir el atılmasını, yolların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Çünkü gerçekleştirdiği üretimle bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan, çalışkanlığıyla her koşulda üretimi ön planda tutan Yüreğir çiftçisi, hizmetin de en iyisini hak ediyor. Üreticilerimiz adına, yolların bir an önce yapılmasını istiyoruz.'
Kaynak: AA