BÜTEF Üniversite Adaylarına Kapılarını Açtı

Başakşehir Belediyesi tarafından üniversiteye hazırlanan öğrencilere yardımcı olmak amacıyla organize edilen Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF), kapılarını üniversite adaylarına açtı.

BÜTEF Üniversite Adaylarına Kapılarını Açtı
Başakşehir Belediyesi tarafından her yıl organize edilerek geleneksel hale getirilen Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF) düzenlenen törenle üniversite adaylarına kapılarını açtı. Başakşehir Başakpazar ve Sergi Alanı’nda gerçekleştirilen BÜTEF açılışına Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte ilçede görev alan STK temsilcileri ve çok sayıda üniversiteye hazırlanan öğrenci katıldı.

Başkan Uysal’ın açılış kurdelesini kestiği fuarda üniversiteler ve eğitim kuruluşları stant açarak öğrencilere kariyer açısından hangi üniversite ve hangi bölüme gitmeleri gerektiği hakkında bilgiler aktardı. Törenin ardından Başkan Uysal ve beraberindeki heyet fuarı gezerek üniversiteler hakkında bilgiler aldı.

“BÜTEF ile öğrencileri ve üniversiteleri buluşturuyoruz”

BÜTEF açılışına katılarak açıklamalarda bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Gençlerimizin üniversiteye başlaması gelecekte ki bütün hayatını ilgilendiren önemli bir dönemdir. Onun için sevdiği ve isteyerek yapacağı mesleğin eğitimini alması gerekiyor. Gençlerimizin istediği üniversitede istediği bölümde okumasını istiyoruz. Gençlerimiz için buraya bütün üniversiteleri davet ettik. Gençlerimizi burada birebir olarak bölümlerini, üniversiteler hakkında bilgileri her şeyi burada öğrenip kendi istedikleri bir yere girmelerini istiyoruz. Her sene yapıyoruz ve her sene ilgi biraz daha artıyor. Tabi üniversiteler eskisi gibi değil, kapılarını açıp öğrenciler gelsin demiyor ve öğrencilerin ayağına gitmek zorunda kalıyorlar. Bizlerde bu çalışmayla burada hem öğrencileri, hem üniversiteleri buluşturuyoruz” dedi.



“BÜTEF öğrencilerden daha çok aileleri sevindirdi”

BÜTEF öğrencilere olduğu kadar ailelere de yardımcı olduğunu belirten Başkan Uysal, “Aileler gayet memnun, burası yapılmamış olsa anne ve babalar çocuklarının elinden tutup üniversiteleri gezmek zorunda kalıyorlar. Burada iki saatte yapacağı işi gezerek 3-5 günde daha zor şekilde yapıyorlar. Burada stantlarda verilen bilgileri alamıyorlar. Rastgele üniversitenin kapısın çaldığı zaman tek tek her gelen burada verilen bilgiler kadar detaylı verme imkanları yok. Dolayısıyla burada yapılan organizasyonda belki de öğrencilerden daha fazla aileleri sevindirdiğini düşünüyoruz” diye konuştu.



BÜTEF öğrencilerden tam not aldı

Başakşehir Belediyesi tarafından açılışı yapılan BÜTEF tercih yapmakta zorlanan ve eğitim almak istedikleri bölümler hakkında bilgiler almak isteyen öğrencilerden tam not aldı. Üniversiteleri tanıma fırsatı buldukları için mutlu olduğunu belirten Başakşehir Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Esen, ”Burada üniversiteleri tanıma imkanımız oldu. Bizim için çok yararlı bir çalışma oldu. Gayet mutluyum ve belediyemize bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başakşehir Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Şiranoğlu ise “BÜTEF bize kariyer ve mesleki açıdan çok büyük bilgiler verdi. gerçekten burası bizim için iyi bir gezi oldu. Ayrıca bize akademisyenlerde yardımcı oluyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA