Yangınzedeler İçin Kahvehanesinde Yardım Kampanyası Başlattı

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde 22 yıldır kahvecilik yaparak geçimini sağlayan Ali Şahin, Çukurca beldesinde evi tamamen yanan aileye için yardım kampanyası başlattı.

Yangınzedeler İçin Kahvehanesinde Yardım Kampanyası Başlattı
Çukurca beldesinde 24 Nisan günü evi tamamen yanan aileye, imece usulüyle yeni ev yapılıyor. Yangın sırasında birlik ve berberlik örneği gösteren belde halkı tarafından kurtarılamayan ahşap ev için, belde halkı, kamu ve kuruluşlar seferber olarak evi yeniden inşa ediyorlar. Domaniç merkezde kahvehane işletmecisi Ali Şahin, yangından birkaç gün sonra kahvehanesine Beytar ailesi için bağış kutusu koydu. Yaklaşık bir ay kahvehanesinde kalan yardım kampanyası kutusunu Yangın zedenin akrabası olan Harun Alak’a teslim etti.

Domaniç’te 22 yıldır kahvecilik yaparak geçimini sağlayan Ali Şahin, sosyal medyada yardım kampanyasını gördükten sonra herkesin bankadan eft-havale yapamadığını ve bu kolaylığı sağlamak adına yardım kutusu yaptığını belirtti.

Şahin, “Nisan ayında bu kardeşlerimizin evinin yandığını üzülerek öğrendim. İki çocuklarının olduğunu öğrenince içim yandı. Empati yaparak Allah korusun benim başıma gelseydi ben ne yapardım diye düşünürken ’veren elden alan ele köprü’ olarak bir yardım kampanyası başlatmaya karar verdim. Unutmayalım bugün yardım edecek durumdayken yarın yardıma muhtaç olabiliriz. İlçe olarak ve ülke olarak sosyal yardımlaşmanın dayanışmanın ve iyilik yapmanın yeri zamanı yoktur. Bizler böyle kampanyalara destek verdiğimiz sürece ülkemizde huzur bereket ve mutluluk artacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yardım kampanyasına destek veren tüm hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

(TY- EFE)
Kaynak: İHA