Çiftçilere ÇKS Uyarısı

Serik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) son başvuru tarihi konusunda vatandaşları uyardı.

ÇKS başvurularına ilişkin gazetecilere açıklama yapan Serik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Çömezoğlu, çiftçilerin 30 Haziran'a kadar ilçe müdürlüklerine başvurabileceklerini söyledi.

Sistem başvurularının 1 Eylül 2016 itibariyla başladığını ifade eden Çömezoğlu, 'Çiftçilerimiz, başvurularını ve kayıt güncellemelerini 30 Haziran 2017'ye kadar bağlı bulundukları ilçe müdürlüklerimize müracaat ederek yaptırabilirler. Sistem ile üretim bilgilerinin kayıt altına alınarak çiftçilerimizin desteklemeler açısından mağdur olmamaları için belirtilen süre içerisinde kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. ÇKS başvurusu olmayan çiftçilerimiz mazot, kimyevi gübre, toprak analizi, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden faydalanamamaktadırlar.' diye konuştu.

Çömezoğlu, tarımsal desteklemelerden faydalanmak isteyen çiftçilerin, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için ilçe müdürlüklerine başvuru yapmaları ve ÇKS bilgilerini 30 Haziran 2017'ye kadar güncellemeleri gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA