Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca 81 ilde uygulanan 'Lider Çocuk Tarım Kampı' yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 2016'da 81 ilde uygulanan 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Projesi'nin 2017 yılı temasında 'Kırsal Turizm' konusu işlendi.

Bu kapsamda kampa alınan Yalova 75. Yıl Ziya Gökalp İlkokulu 4. sınıfından 30 öğrenciye, yönelik sürdürülebilir çevrede doğal güzellikler ve sağlıklı tarımsal üretim konusunda farkındalık yaratmak, kırsal yaşama ait bilgi ve deneyim alışverişinin yeni nesillere aktarılması ve kırsal yörelerin kalkınmasını sağlamak amacıyla eğitimler verildi.

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, Yalova Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Yasin Özaslan, 'Kırsal Turizm' konulu sunum yaptı. Sunumun ardından öğrenciler geofit bahçesini gezdi ve organik domates fidesi dikti. Akköy'deki özel bir çiftlikte organik tarım ile süs bitkilerin üretim alanlarını gezen öğrencilere, tohumdan fide üretimi konusunda bilgiler verildi.

Kampa katılan öğrencilere katılım belgelerinin törenle verileceği, öğrencilerin kamp faaliyetleri kapsamında aldıkları bilgi ve deneyimleri Türkiye genelini kapsayan bir kompozisyon yarışmasıyla pekiştirmelerinin sağlanacağı öğrenildi.

- Çi̇ftçi̇ kadınlara aronya ve çi̇lek bahçeleri̇ gezdi̇ri̇ldi̇

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Güneyköylü kadın çiftçilere, aronya ve çilek yetiştiriciliğini yerinde görmelerini sağlamak amacıyla gezi düzenledi.

Gezide kadınlara, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğündeki aronya bahçesi ile Altınova ilçesine bağlı Sermayecik köyündeki çilek üretim alanları gezdirildi.

Güneyköylü kadınlara Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, Enstitü Müdürü Yılmaz Boz tarafından aronya ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.

Ayrıca çiftçi kadınlara, Yalova'nın çilek üretimiyle öne çıkan Altınova ilçesine bağlı Sermayecik köyündeki çilek bahçeleri gezdirilerek çilek üretimiyle ilgili bilgiler verildi.

Kaynak: AA