Yemen'de Husilerin Liderinden Çağrı

Husilerin lideri Abdulmelik elHusi, ramazan münasebetiyle, taraflara alıkoyduğu kişileri karşılıklı serbest bırakması çağrısı yaptı Husi, savaşçılarına ramazan ayında da çatışmalara devam etme talimatı verdi.

Yemen'de Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, hükümet güçleri ile onlara destek veren Halk Direniş Güçleri'ne (HDG), ramazan ayı münasebetiyle her 2 tarafın alıkoyduğu kişilerin tamamını serbest bırakması çağrısında bulundu.

Husi, El-Mesire televizyonuna yaptığı açıklamada, ramazan ayında tüm alıkonulanların serbest bırakılması çağrısında bulunarak, bunun her şeyden önce insani bir mevzu olduğunu belirtti.

Ülkenin ileri gelenlerini de ramazanın 10. gününde bir araya gelmeye çağıran Husi, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick'in ateşkes çağrılarını ise olumsuz şekilde yanıtladı. Husi, savaşçılarına ramazanda da çatışmaları devam etmeleri için emir verdi.

Kuveyt'te 2016'da gerçekleşen müzakerelerde, tarafların alıkoyduğu kişilerin serbest bırakılması konusunda bir anlaşmaya varılamamış ancak daha sonra yerli arabulucular HDG ile anlaşmaya varmış ve taraflar karşılıklı takas işlemi gerçekleştirmişti.
Kaynak: AA