Suriyeli Çocuklar Diplomalarını Aldı

İçel'de Maya Derneği öncülüğünde başlatılan 'Kış Okulu' projesi kapsamında çeşitli eğitimler alan Suriyeli çocuklar, eğitimin ardından diploma sevinci yaşadı.

Maya Derneği ve İçel Kent Konseyi iş birliğinde, Akdeniz Belediyesinin destekleriyle başlatılan 'Yaz Okulu' ve 'Kış Okulu' projeleri kapsamında resimden müziğe, Türkçe dil eğitiminden çiçek dikimi ve oyunlara kadar birçok alanda eğlenceli etkinliklerle eğitim alan Suriyeli çocuklar, 'Kış Okulu'ndan mezun olma sevinci yaşadı.

Dernek tarafından Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 'Adanalıoğlu Mülteci Çocuklar Kış Okulu Yıl Sonu Etkinliği'nde mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, hem diploma aldılar hem de hünerlerini sergilediler.

Maya Derneği Başkanı Volkan Gültekin, etkinlikte yaptığı konuşmada, 2-3 aylık yeni kurulmuş bir dernek olmalarına karşın yaklaşık 3 yıllık bir hikayeleri olduğunu söyledi.

Hikayelerinin Suriye'de yaşanan savaşla başladığını belirten Gültekin, 'Biz o dönemde İçel Kent Konseyi ortaklığında Akdeniz Belediyesinin desteğiyle bir yolculuğa başladık. Adanalıoğlu'ndaki Suriyeli çocuklarla bir entegrasyon süreci başlatmak için Türkçe eğitimine başladık, farklı etkinliklerle devam ettik. Buradaki çalışmamız yaklaşık 1,5 yıldır devam ediyor. Şu ana kadar çocuklarla 3 kuru tamamladık ve yaklaşık 150 Suriyeli çocuk bu süreçten faydalandı. Biz, silahların altında yaşamış çocuklarımıza ruhsal anlamda dokunmak istedik.' dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan çocuklar, Arapça ve Türkçe şarkılar söyledi. Daha sonra kartondan yapılan yeşil kepleri takıp diplomalarını aldılar.

Kaynak: AA