Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'na Ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Marmara İşadamları ve Müteahhitleri Derneği Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu (MARİMDER) ve yönetimini ağırladı.

Başkan Karaosmanoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Kocaeli ve özellikle Gebze bölgesinin, Türkiye’nin en önemli sanayi merkezi olduğunu belirtti.

'İş adamlarımız, sanayicilerimiz, Kocaeli’ni her zaman daha ileriye, daha iyiye taşıyorlar bizlerde gereken işbirliğini ortaya koyuyoruz.' diyen Karaosmanoğlo, 'İş dünyamızı temsil eden sizler gibi derneklerimizle, sanayicilerimizle sık sık bir araya geliyoruz. Varsa sorunları masaya yatırıyor, güç birliği yapıyoruz. Sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın Kocaeli’ne ve Türkiye’ye yeni ufuklar, yeni projeler çizecek olan böylesi uzun soluklu çalışmalarının başarıya ulaşacağına inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Kocaeli'nin Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi olduğuna işaret eden Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:

'Uzun yıllar çevre kirliliği ve dev sanayi kuruluşlarıyla birlikte adı anılan Kocaeli’miz, göreve geldikten sonra yaptığımız çevre yatırımları sayesinde bugün artık güzel doğası ve çevreci sanayi tesisleri ile dile getiriliyor. Kocaeli’ne gelenler, şehrimizin ne kadar değiştiğini ve güzelleştiğini dile getirmeden duramıyorlar. Yeni gerçekleştireceğimiz çevre projeleriyle de aynı zamanda bir doğa ve turizm merkezi haline dönüşüyor. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla Kocaeli’nin vitrini değişiyor ve güzelleşiyor.'

İstihdam konusuna da değinen Karaosmanoğlu, 'Çok önemli diyorum çünkü bu küresel bir sorun. Bütün dünya bununla uğraşıyor. Ülkemizin de elbette istihdamla ilgili nitelikli çalışan bulma sıkıntılarımız var. İş adamlarımız da sivil toplum örgütlerimiz de bu konuya sahip çıkıyorlar. Bunları görünce seviniyoruz. Büyükşehir olarak bu konuda biz de kurumlarımızla seferber olduk. Nitelikli çalışan yetiştirme de KO-MEK organizasyonumuz aktif bir şekilde sorumluluk almaktadır. Bu anlamda geriye dönüp baktığımızda, ciddi mesafeler kat ettiğimizi görüyorum. Ancak yeni iş ve yatırım alanları da oluşturmalıyız.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA