Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lütfen kapımızı çalın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen iftar programında şehit ve gazi ailelerine hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lütfen kapımızı çalın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öne çıkan açıklamalar;

Ecdadımızın emanetlerini yere düşürmemek için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. 100 yıl önce ülkemizi dilim dilim doğramak için kurulan planalrı Çanakkale'de Kutül Amare'de Bakü'de İzmir'de yerle yeksan etmiştik. Milletimizin 15 Temmuz gecesi aynı niyetle harekete geçenlere gereken cevap yine verilmiştir.

Bugün 27 Mayıs Darbesi'nin 57. yıl dönümü. Merhum Menderes7e ve arkadaşlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye'nin darbeler dönemini kapattığını düşündüğümüz bir dönemde yaşadığımız 15 Temmuz, milletimizin hafızalarında derin izler bırakmıştır.

15 Temmuz'un diğer tüm darbelerden ve darbe girişimlerinden farkı milletimizin bu iradeyi ortaya koymuş olmasıdır. Emin olunuz o gece verdiğimiz 249 şehidinin hiç birinin tek bir damla kanı tek bir nefesi dahi boşa gitmemiştir.

BU MİLLET İMAN DOLU YÜREKLERİYE EN GÜÇLÜ TEKNOLOJİYE KARŞI KOYDU

Ben bu milletimle iftihar ediyorum. Bu aziz milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Rabbime hamdolsun bu milletin bir ferdi olarak bizi yarattı ve bu aziz millete hizmetle bizleri şereflendirdi. Dünyanın en modern araçları karşısındaki en etkili gücün hala iman dolu yüreklerin olduğunu tekrar gördük. Bu millet imanının gereğini yaptı.

Demek ki iman geçilmez bir kaledir. 15 Temmuz'da bunu gördüğümüz için yarınlara daha umutla bakabiliyoruz.

LÜTFEN KAPIMIZI ÇALIN

Şehitlerimizin emaneti olarak gördüğümüz geride bıraktıkları yakınlarına sahip çıkıyoruz. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin her türlü meselelerinde Cumhurbaşkanı olarak ben de yanınızdayım. Şunu açık ve net söyleyeyim. Belki haklarınız konusunda bazı eksikler bazı aksamalar olabilir. Bunlardan dolayı da ben özellikle hükümetimiz adına sizlerden özür diliyorum. Fakat bu aksamalar için de aile ve sosyal politikalar bakanımız her zaman yanınızdadır müracaatınızı oraya yaptığınızda bu aksaklık süratle giderilir. Valiliklerimiz aynı şekilde hiç birisi bunu yerine getirmiyorsa lütfen kapımızı çalın. Şehit yakınlığı ve gazi olmak bir şeref kaynağıdır bu ünvanları taşıyanlarda uygun bir vakar içerisinde hareket ettiklerini biliyor ve bunun için de herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.