Malatya Büyükşehir Belediyesinin Çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesinin, çevre yolu refüjüne ıhlamur, akçaağaç, manolya, defne dış budak türlerinde yetişmiş ağaçlar diktiği bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, çevre düzenleme çalışmaları sonucunda prestij yol hüviyeti kazanan çevre yolunun, bahar mevsimiyle açan güllerle adeta çiçek bahçesine dönüştüğü belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığının bahar dönemi çalışmaları kapsamında, çevre yolunun viyadük ile çöşnük kavşağı arasındaki bölümünde yer alan refüje ıhlamur, akçaağaç, manolya, defne dış budak gibi türlerde bin dolayında yetişmiş ağaç dikildiği belirtilen açıklamada, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından ayrıca çevre yolu refüjünde yer alan ferforje demirlerinin de baştan sona tamir edildiği, yeşil alanlarda çim biçme, güllerde de budama çalışmaları yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, düzenlemelerin ardından, baharla değişik renklerde açan güllerin çevre yoluna güzellik kazandırdığı, yol boyunca birbirinden güzel renklerde açan güllerin vatandaşların da büyük beğenisini kazandığı ifade edildi.

Kaynak: AA