Büro Memur-Sen Engelliler Komisyonu Kuruldu

Büro Memur-Sen Engelliler Komisyonu kuruldu. Komisyonun ilk toplantısında konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, "Engelleri derinleştiren fiziki zorluklar ve öteki üreten zihniyetler var. Fiziki koşullar düzeltilmeli, engel üreten zihniyetler değişmelidir. Engelli insanımızı ihmal etmememiz, onlara karşı duyarlı olmamız, ortamları engelsiz hale getirmemiz gerekir" dedi.

Büro Memur-Sen Engelliler Komisyonu, Büro Memur-Sen Ankara 11 Nolu Şube Başkanı Erhan Özcan başkanlığında kuruldu. Komisyonun ilk toplantısı Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Genel Başkan Yardımcısı Feyim Bingöl ve komisyon üyelerinin katılımıyla Büro Memur-Sen Genel Merkezinde yapıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Vecdi Yanbaz, engellilerin yaşadığı zorlukları en iyi şekilde analiz etmek ve çözüme kavuşturmak için komisyon çalışmalarının önemli olacağını ifade etti.

Büro Memur-Sen Engelliler Komisyonunun kurulmasıyla farkındalık oluşturmak adına ilk adımı attıklarını belirten Yanbaz, “Arkadaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları çözüme kavuşturmak bizim asli görevimiz. Toplum içerisinde yaşadıkları problemler en iyi şekilde analiz edilmeli ve raporlaştırılmalı. Kamuda yaşanan problemleri toplu sözleşme masasına taşıyarak, engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmalıyız. Bunu başarmak için komisyonumuza bu anlamada büyük görevler düşüyor. Erhan başkanımızın öncülüğünde yapacağınız çalışmalarla güzel işlere vesile olmalıyız” dedi.

Engellileri anlamak için onların yaşamına dokunmak gerektiğini belirten Yanbaz, “Engelleri derinleştiren fiziki zorluklar ve öteki üreten zihniyetler var. Fiziki koşullar düzeltilmeli, engel üreten zihniyetler değişmelidir. Engelli insanımızı ihmal etmememiz, onlara karşı duyarlı olmamız, ortamları engelsiz hale getirmemiz gerekir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru politikalar ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek hepimizin en önemli sorumluluğudur. Kardeşlerimiz kimseye muhtaç olmadan sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmeleri gerekmektedir. Bunun için toplumun her kesimine, her ferdine görevler düşüyor” diye konuştu.

Büro Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Erhan Özcan ise, bugüne kadar Memur-Sen bünyesinde Engelliler Komisyonu olarak birçok çalışmaya imza attıklarını, farkındalık oluşturmak için birçok organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özcan, Büro Memur-Sen Engelliler Komisyonunu da kurarak yeni bir yol haritası belirlediklerini ifade ederek, “El ele verebilir, gönül gönüle gelebilirsek engellerin aşılacağını, engelsiz bir dünyanın var olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA