Londra Başkonsolosluğu Türk Dernek Ve STK Temsilcilerini Ağırladı

Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğunda, Birleşik Krallık genelinde faaliyet gösteren Türk dernekleri ile sivil toplum kuruluşlarının (STK) temcilerinin bir araya geldiği resepsiyon düzenlendi.

Başkonsolosluk rezidansında Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin ile eşi Deniz Ergin'in ev sahipliğinde yapılan resepsiyona, Birleşik Krallık genelinde Türkçe konuşan toplumlara yönelik çeşitli alanlarda çalışmalarda bulunan çok sayıdaki dernek ve STK'nın temsilcisi ile çalışanları katıldı.

Başkonsolos Ergin, resepsiyonda yaptığı konuşmada, STK ve dernek temsilcilerinin bir bakıma halkın temsilcileri olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

'Amacımız birdir. O da, siyasi, ekonomik, demokratik ve kültürel açıdan giderek güçlenen bir Türkiye ve Türk toplumudur. Ortak paydamız, ay yıldızlı al bayrağımızdır, vatanımızdır, birliğimizdir, Atatürk'tür. Dolayısıyla, belki de yapabileceğimiz en büyük hata, amaçlarla araçları karıştırmamızdır. Bu konuda hepimizin daha da duyarlı olması gerekiyor. İngiltere Türk sivil toplumunun birlik ve beraberlikte alabileceği, alması gereken mesafe mevcuttur. Farklılıkların ortak amacı gölgelemesine izin vermeyelim. Yanımızdakine elimizi uzatalım. Duvar değil, köprü inşa edelim.'

Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Ergin, 'Sırf 2016 yılında terörden darbe girişimine kadar ülkemize musallat olan onca bela bunu açıkça gösteriyor. Gönlüm bu açıdan bugünün bir milat olmasını diliyor. Türk milleti bir ve beraber haliyle hepimizin toplamından daha büyüktür, daha güçlüdür. Milletimizi, toplumumuzu, hakkettiği o güçlü ve yüksek konuma taşıma yarışında başarılı olacağımızdan kuşku duymuyorum.' diye konuştu.

Ergin, Manchester'da önceki gece yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti ve terörle mücadele konusunda uluslararası iş birliğinin önemini vurguladı.

Türk mutfağına özgü lezzetlerin ikram edildiği resepsiyonda Başkonsolos Ergin, davetlilerle sohbet ederek, kuruluşların çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Kaynak: AA