'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' Projesi'nde Hedefe Ulaşıldı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' Projesi'nde bu yıl 15 bin 200 çocuğa yüzme öğretme hedefine ulaştıklarını bildirdi.

Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında Türkiye genelinde oluşturulan 3 bin 500 projeden ilk 189 proje arasına giren ve alan ziyaretine değer görülen 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' Projesi'nde görev alan öğretmenlerle bir araya geldi.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Şahin, yüzmeyi öğrenenlerin bunu ömür boyu unutmayacağına işaret ederek, 'Yüzme ve bisiklet sürme gibi yetenekleri edindiğinizde bir daha unutamazsınız. İnsanın doğumundan ölümüne kadar yapabileceği tek spor dalı yüzmedir.' dedi.

Projeyi çok önemsediğine dikkati çeken Şahin, Samsun'un sahil şehri olmasına rağmen çoğu çocuğun yüzme bilmediğini vurguladı.

Çocuklara yüzme öğretilmesi gerektiğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

'Bu sene 15 bin 200 çocuğumuza yüzme öğretme hedefine ulaştık. Beni bu projede mutlu eden bir diğer konu, velilerimizin de projenin içinde yer alıyor olmalarıdır. Çocukları yüzerken onları desteklemeleri ve takip etmeleri çok güzel bir şey. Projede önümüzdeki sene hedefimizi 16 bin olarak belirliyoruz. Yani 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 16 bin öğrenciye yüzmeyi öğreteceğiz. Hedefimizi buna göre koyuyoruz. Bu projede emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.'

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de katıldı.

Kaynak: AA