Eyüp'teki 40 Okula 'Beyaz Bayrak'

Sağlık Bakanlığı, Eyüp Belediyesi tarafından temizlikleri yapılan 40 devlet okuluna Beyaz Bayrak sertifikası verdi. Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Geçtiğimiz yıl 27 okulumuz Beyaz Bayrak sertifikası almıştı, bu yıl 40’a çıkardık. Amacımız ilçedeki tüm okulları Beyaz Bayrak alacak seviyeye getirmek” dedi.

Eyüp'teki 40 Okula 'Beyaz Bayrak'
Eyüp’te bulunan 75 okuldan 40’ına Sağlık Bakanlığı tarafından Beyaz Bayrak sertifikası verildi.

Eyüp’teki okulların temizliği, Eyüp Belediyesi ile Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2014 yılında yapılan protokol gereği belediye ekipleri tarafından yapılmaya başlandı. Her okula 2 temizlik personeli ayıran Eyüp Belediyesi, okullardaki hijyen koşullarını kısa sürede çok iyi bir seviyeye getirdi.

128 personel temizliyor

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların günlük temizlik işleri için belediye, tam zamanlı olarak 128 adet sabit temizlik personeli görevlendirdi. Ayrıca her okulun ayda bir defa ayrıntılı temizliğinin yapılması için 10 kişilik Gezici Temizlik Ekibi, 2 adet şoför ve1 adet şef görevli bulunuyor. Buna ek olarak ekiplerin kontrol hizmetinde kullanılmak üzere 1 binek otove aylık düzenli temizlik malzemesi dağıtımı ile gezici temizlik ekibinin taşınması için 1 adet minibüs tahsis edilmiş durumda.

Sağlık Bakanlığı’nın düzenli aralıklarla yaptığı kontrollerde, Eyüp’te bulunan 70 okuldan 40’ı “Beyaz Bayrak” sertifikası aldı. Başkan Remzi Aydın, “Geçtiğimiz yıl 27 okulumuz Beyaz Bayrak sertifikası almıştı, bu yıl 40’a çıkardık. Çocuklarımızın, sağlıklı, temiz dersliklerde eğitim görmeleri için gereken tüm çalışmaları yapıyoruz. Her şey geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için. Onların eğitimi ve sağlığı bizim için çok önemli” dedi.



“Okullarımız pırıl pırıl”

Devletin okul yaptığını, öğretmen, elektrik, su ve ısınma giderlerini karşıladığını anlatan Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ise, temizlik malzemesi ve temizlik personeli konusunda sıkıntı yaşandığını anlattı. Eyüp’te bu konuda en büyük desteği belediyeden aldıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Öğütçü, “Eyüp Belediyesi, bize 128 personel tahsis etti. Bildiğim kadarıyla yakın zamana kadar hiçbir belediyenin böyle bir uygulaması yoktu. Şu anda okullarımız temiz ve pırıl pırıl. Okullarımızın büyük bir kısmı Beyaz Bayrak aldı. Bu konuda desteklerini hiç esirgemeyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür ederim” diye konuştu.



Beyaz Bayrak nedir?

“Beyaz Bayrak” gerekli düzeyde temizlik ve hijyen sağlamış Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarına Sağlık Bakanlığı tarafından veriliyor. Okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla yapılan çalışmada, eğitim kurumları temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturuluyor, okullar arasında temizlik, hijyen, okul kantini gibi konularda olumlu yönde bir rekabet ortamı oluşturuluyor.
Kaynak: İHA