Adana'da Ramazanda Bin 407 Hatim Okunacak

Adana'da, Kur'an-ı Kerim'in indirilişinin 1407. yılı dolayısıyla bin 407 hatim okunacak.

Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, ramazanın yaklaşması dolayısıyla bir otelde düzenlediği basın toplantısında, ramazanı coşkuyla karşıladıklarını belirterek hayırlı olmasını diledi.

Ramazanda oruç tutma mükellefiyetliği hakkında bilgi veren Müftü Çınar, fitrenin 16 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Oruç tutulan ramazanın aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in indirilen ay olduğunu ifade eden Çınar, bu yıl Kur'an-ı Kerim'in indirilişinin 1407. yılı olması münasebetiyle bin 407 hatim okumayı amaçladıklarını belirtti.

Çınar, 'Vatandaşlarımızın okudukları bu hatimleri bizlerle paylaşsınlar. Biz de Kadir Gecesinde okuduğumuz bu bin 407 ki ben üzerinde bekliyorum, hatimlerin duasını edeceğiz. Ayrıca öncelikle imam ve Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri olmak üzere 140 meal ve 14 tefsir okunacak.' diye konuştu.

Çınar, göreve geldiklerinden sonra Adana'da merkezi vaaz sistemini kaldırdıklarını, cami imamların her birinin kendi camisinde kürsüye çıkarak vatandaşın karşısında vaaz verdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA