Açlık Grevindeki Filistinli Tutuklulara Destek Gösterisi

Filistinli tutukluların aileleri Gazze'de düzenledikleri gösteride İsrail'e baskı yapılmasını istedi.

İsrail hapishanelerinde 36 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutukluların yakınları Gazze'de gösteri düzenledi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen Filistinli tutukluların aileleri, gösteri sırasında İsrail hapishanelerindeki yakınlarının posterlerini taşıdı. Aileler, uluslararası toplumdan, tutukluların serbest bırakılması için İsrail'e baskı yapılmasını istedi.

Özgürlüğüne kavuşan ancak Gazze Şeridi'nden uzaklaştırılan 'Şadi' isimli Filistinli tutuklunun babası Ramadan el-Baba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'İsrail hapishanelerinde açlık grevini sürdüren Filistinli tutuklulara destek olmak ve onları yalnız bırakmayacağımızı göstermek için buradayız.' dedi.

Açlık grevindeki Filistinlilerin çok ciddi sağlık problemleri bulunduğunu ifade eden Baba, halkın desteğinin tutuklular için çok önemli olduğunu belirtti.

İsrail hapishanelerindeki bin 500'den fazla Filistinli, 'İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi' için 17 Nisan'da başladıkları açlık grevine 36 gündür devam ediyor. İsrail hapishanelerindeki kötü şartları protesto etmek amacıyla dün 200 Filistinli tutuklu daha açlık grevine başlamıştı.

Filistinli tutuklular, bu eylemleriyle 'İsrail yönetimi üzerinde baskı oluşturmaya ve seslerini dünyaya duyurmaya' çalışıyor. Filistin direnişin sembol isimlerinden, 15 yıldır hapishanede bulunan Fetih Hareketi Merkez Konseyi Üyesi Mervan Bergusi'nin öncülük ettiği açlık grevine Hamas ve İslami Cihad Hareketi gibi diğer tüm Filistinli direniş örgütleri de destek veriyor.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında olduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.
Kaynak: AA