'Uluslararası Başkent Şairler Şöleni'

Kerkük, Kırım, Filistin, Suriye, Mısır, Hindistan ve Türkiye'den şairlerin katıldığı şölende, 'sevgi ve kardeşlik' çağrısı yapıldı.

Kerkük, Kırım, Filistin, Suriye, Mısır, Hindistan ve Türkiye'den şairlerin katıldığı 'Uluslararası Başkent Şairler Şöleni'nde, 'sevgi ve kardeşlik' çağrısı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği tarafından gerçekleştirilen 'Uluslararası Başkent Şai̇rler Şöleni̇', Altındağ Hamamönü Kabakçı Konağı'nda gerçekleştirildi.

Kerkük, Kırım, Filistin, Suriye, Mısır, Hindistan ve Türkiye'den şairlerin katıldığı etkinlikte, şiirlerle 'sevgi ve kardeşlik' çağrısında bulunuldu. Hoş Sada isimli müzik grubu da sevgi ve kardeşlik üzerine şarkı ve türküler seslendirdi.

Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Uğur Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerinin 2008'den beri dil, kültür ve edebiyat sahalarında etkinlik düzenlediğini aktardı.

Kılıç, bu yıl ikincisini düzenledikleri Başkent Şairler Şöleni'ne yabancı şairleri davet ettiklerini belirterek, 'Kanın, gözyaşının hakim olduğu mazlum coğrafyalardaki şairlerle Türkiye'deki şairleri bir araya getirerek şiirin diliyle sevgi, kardeşlik ve dostluk mesajı vermek istiyoruz.' dedi.

Şairlerin, Ankara'nın önemli mekanlarını gezme fırsatı bulduğunu da dile getiren Kılıç, buradan bütün dünyaya sevgi çağrısı yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA