Sri Lanka Büyükelçisi Amza'dan ASO'ya Ziyaret

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza, Ankara Sanayi Odası'nı (ASO) ziyaret etti.

ASO'dan yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Amza ve beraberindeki heyet, Sri Lanka’daki yatırım imkanlarını anlatmak üzere Ankaralı sanayicilerle ASO'da bir araya geldi.

Toplantı öncesinde Ankara sanayisi ve OSB'lere ilişkin bilgi veren ASO Genel Sekreteri Yavuz Cabbar, Ankara sanayisinde önce çıkan sektörleri ve olası iş birliği noktalarını konuk iş adamlarına anlattı.

Büyükelçi Amza ise iki ülke sanayicileriyle ekonomik ve ticari işbirliği yapmak isteklerine işaret ederek, 'Türkiye bizim çok önemli ticaret ortağımızdır. İki ülke arasındaki ticaret hacmi istenilen düzeyde değil. 200 milyon dolar olan ticaret hacmimizi 2020 yılına kadar 500 milyon dolar seviyelerine çıkarmak istiyoruz. Ülkelerimiz arasındaki ticaret, çay egemenliği altında kalsın istemiyoruz. Bu ticareti çeşitlendirerek ticareti hacmini arttırmayı planlıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Sri Lanka'nın ekonomik ve siyasi anlamda istikrarlı bir ülke olduğuna dikkati çeken Amza, şunları kaydetti:

'Sri Lanka, Hindistan ve Pakistan ile serbest ticaret anlaşması olan ender ülkelerden biridir. Ürünlerimiz bu ülkelere sıfır gümrük ile girmektedir. Çin ve Bangladeş ile de serbest ticaret anlaşmaları için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu anlaşmaları tamamladığımızda, Sri Lanka dünya nüfusunun yüzde 40’ına hitap edebilecek konuma gelecektir. ASO üyesi firmaların, ülkemizde yatırım yapmasını bekliyoruz. İki ülke arasındaki ticaret hacmini hep birlikte geliştirmemiz gerekiyor.'

Kaynak: AA