Çeşme'de Gençlik Konseri Coşkusu

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Gençlik Konseri’nde Çeşmeliler doyasıya eğlendi.

Çeşme'de Gençlik Konseri Coşkusu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, 19 Mayıs akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Gençlik Konseri ile son buldu. Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi Müdürü ve Çeşme Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı Osman Uysal, Gençlik Orkestrası’na, sazı ve sözüyle katılarak, Çeşmelilere keyifli bir akşam yaşattı.

Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan her yaştan, çok sayıda Çeşmeli, Gençlik Orkestrası’nın ezgileri ve Osman Uysal’ın şarkılarıyla coşkulu anlar yaşadılar. Türk Halk Müziği’nden Türk Pop Müziği’nin unutulmaz şarkılarına, Ege Türküleri’nden oyun havalarına kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen Gençlik Konseri’nde, Çeşmeliler, şarkılara eşlik ederek büyük bir koro oluşturdu.

Konserin son bölümündeki oyun havalarında ise coşku zirve yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda konser keyfi yaşayan Çeşmeliler, oyun havalarının ezgilerine kendilerini kaptırarak oyun oynadı. Çeşmelilerin coşkusu, saz çalıp söyleyen Osman Uysal’a da yansıyınca, sazın tellerinden bir tanesi koptu. Uysal, "Kalan teller eğlenmemize yeter" diyerek saz çalmayı ve Çeşmelileri eğlendirmeyi sürdürdü.

Akşam geç saatlere kadar süren Gençlik Konseri’nin finalinde ise İzmir Marşı koro halinde, coşkuyla söylenerek unutulmaz konser sona erdi.
Kaynak: İHA