Atatürk'ü Temsil Eden Bayrak Karaya Çıktı

Samsun’da dün hava muhalefeti dolayısıyla ertelenen bayrak teslim töreni bugün gerçekleşti.

Atatürk'ü Temsil Eden Bayrak Karaya Çıktı
Samsun’da 19 Mayıs kutlamaları, dün yaşanan hava muhalefeti yüzünden bugüne ertelenmişti. Kutlamalar ilk olarak Atatürk ve silah arkadaşlarını temsil eden bayrağın karaya çıkartılmasıyla başladı.

Deniz subayları, 19 Mayıs 1919 tarihinde Milli Mücadele’yi başlatmak üzere karaya çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı. Askerlerin ellerinde karaya çıkarılan Türk bayrağı, izci kıyafetli öğrenciler arasında değişimin yapılmasından sonra Samsun Valiliği tören alanına götürüldü.

Vali İbrahim Şahin törende yaptığı konuşmada, "Atatürk’ün Samsun’a çıkarak büyük Türk milletini şaha kaldırışının 98. yıldönümünü kutluyoruz. Kanını şehitlerimizin kanından alan, bağımsızlığımızı sembolü ay yıldızlı bayrağımızı denici subaylarımız Türk gençliğine emanet etti. Ülkenin içinde bulunduğu durumun biz yazgı olmadığını düşünen ve milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Mustafa Kemal ve Arkadaşları Samsun’dan kutlu bir mücadele başlatarak, bütün ülkeye yayılmasını sağlamıştır. Her yıl coşkuyla kutladığımız bu bayram, ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin birliği noktasında gençlerimizin azmine ve kararına işaret eder” dedi.

Törene, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenler daha sonrasında Samsun Valiliği önünde hazırlanan alanda yapılan etkinliklerle devam etti.
Kaynak: İHA