Dağ Evinden İlçeye Canlı Müzik Yayını

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Niyazi Tokyay, 30 yıldır dağ evinden ilçeye canlı müzik yayını yapıyor.

Dağ Evinden İlçeye Canlı Müzik Yayını
Müziğin kendisi için bir tutku olduğunu dile getiren Niyazi Tokyay, ’’Müzik benim gönül dünyamın değişmez parçası, hiç bir zaman müziği paralı olarak yapmadım, düğünlere, özel davetlere çok çağrıldım ancak parasal olarak yapmayı düşünmediğim için gitmedim. 60 yıldır saz çalıyorum, 25 sene İstanbul’da, 14 sene Fransa’da yaşadım. 4 evlilik yaptım, 4 evladım var, her biri kendi işiyle meşgul.1986 yılında doğduğum ve çok sevdiğim Şaphane’ye Fransa’dan dönüş yaptım. Gönül dünyamın değişmez aşkı müzikten hiç bir zaman uzak kalamadım. Kendi imkanlarımla amatör olarak öğrendiğim bu aşkı,yani müziği Şaphane’de nasıl sürdürürüm diye düşündüm. Daha sonra elimde var olan para ile Şaphane’ye 3 kilometre uzaklıkta bir dağ evi satın aldım. Müziğe olan aşkımdan dolayı dağ evine ses sistemleri kurarak canlı müzik yapmaya başladım. Şaphane, konum itibarıyla yakın ve bulunduğum yerin aşağısında olduğu için benim türkülerimi dinlemeye başladı.

Zamanla istek şarkı talepleri ve ziyaretime gelip evimde misafir olup müziğimi dinlemeye başladılar. Kaymakamlar, belediye başkanları, karakol komutanları bu 30 yıl içinde benden çok türkü isteğinde bulundular. Hiç kimseyi kırmadım elimden geleni yapmaya çalıştım. 76 yaşında org çalmayı öğrendim. Şimdilerde hem saz hem org’la canlı yayınımı yapmaya devam ediyorum. Üniversite öğrencileri, Şaphane halkı beni telefondan ararlar ve istek şarkılarını söylerler. Ben de onları kırmadan canlı yayında isteklerini yerine getiririm ve onlarla beraber tüm şaphane dinler. 82 yaşındayım, ömrüm yettiğinde içimde var olan müzik aşkımı şaphane’ye sunmaya devam edeceğim" dedi.

Şaphaneli vatandaşlar da ilçeye yıllardır müzik yayını yapan Tokyay’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA