Çanakkale'nin 1 Milyonuncu Ziyaretçisi Şahinbey'den

Şahinbey Belediyesinin “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesi kapsamında Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinin 1 milyonuncu ziyaretçisi Gaziantep Türk Telekom Sağlık Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Gizem Nur Polat oldu.

Çanakkale'nin 1 Milyonuncu Ziyaretçisi Şahinbey'den
Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale’nin 100. Yıl etkinlikleri nedeniyle “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesi yapmış ve 20.000 öğrenciyi Çanakkale’ye göndermişti daha sonraki yıllarda da devam eden proje kapsamında 2018 yılına kadar Çanakkale’ye 82.000 öğrencinin Çanakkale’yi ziyaret etmesi hedeflenirken, Şahinbey Belediyesinin projesine bir onurda Çanakkale’den geldi.

plaketle ödüllendirildiler

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinin 1 milyonuncu ziyaretçisi Gaziantep Türk Telekom Sağlık Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Gizem Nur Polat oldu. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gizem Nur Polat’ı plaketle ödüllendirdi. Tarihi Gelibolu Yarımadasında 2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi 1 milyonuncu ziyaretçisini ağırladı. Düzenlenen törende Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gizem Nur Polat’a plaket verdi.

1 milyonuncu ziyaretçi

1 milyonuncu ziyaretçi olan Gizem Nur Polat ise, "Burası her karış toprağının şehitlerimizin kanlarıyla sulandığı muazzam bir yer. Bu tanıtım merkezinde o anları yeniden yaşıyor daha iyi anlıyoruz. Ben 1 milyonuncu ziyaretçi olarak burada olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Kaynak: İHA