27. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat Ve Kakava Festivali

Kırklareli Belediyesince geçen yıl Ali Poyrazoğlu'na verilen Karagöz ışkırlağı, bu yıl düzenlenen törenle Zihni Götay'a verildi.

27. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali etkinlikler ile devam ediyor.

İstasyon Caddesi Sabahattin Ali Sokağı'nda düzenlenen törende, Kırklareli Belediyesince geçen yıl Ali Poyrazoğlu'na verilen Karagöz ışkırlağı (Karagöz'ün başlığı), bu yıl Zihni Götay'a verildi.

Göktay'a düzenlenen törende ışkırlağı Poyrazoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun elinden teslim aldı.

Kesimoğlu, burada yaptığı konuşmada, Karagöz'ün ışkırlağının Karagöz'ün başındaki şapka anlamına geldiğini söyledi.

Işkırlağı geçen yıl Ali Poyrazoğlu'na verdiklerini hatırlatan Kesimoğlu, ışkırlağın her yıl başka bir sanatçıya verileceğini ifade etti.

Işkırlak devir tesliminin artık geleneksel bir hal aldığını vurgulayan Kesimoğlu, şunları kaydetti:

'Sevgili Ali Poyrazoğlu dostumuzun elinden bir sanatçımıza ulaştıracağız Karagöz'ün ışkırlağını. Yaşayan usta Zihni Göktay hocamıza. Kendisi duruşuyla, hayata bakışıyla, tiyatroya, sanata katkılarıyla gerçekten her türlü takdirin üstünde ve ötesinde bir sanatçımızdır. Kendisi ile iftihar ediyoruz. Kendilerine minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek istiyorum. Gerek sanat gerekse özel yaşamında kendisine başarılar diliyorum. Değerli dostlar, en güzel sanat yaşama sanatıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde kültür vardır. Kültürsüz kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti Kırklareli’den tüm dünyaya haykırıyoruz.'

Göktay ise aldığı onur ödülü ile gurur duyduğunu belirterek, 'Sanat verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'na teşekkür ediyor ve diğer başkanlara da örnek olmasını diliyorum.' dedi.
Kaynak: AA