Vali Ata'dan Boynuyoğun Konaklama Merkezi'ne Övgü

Hatay Valisi Erdal Ata, Altınözü ilçesindeki 8 bin Suriyeli’nin misafir edildiği Boynuyoğun Konaklama Merkezi’nde her türlü imkanın sağlandığını belirterek, "Devletimizin ne kadar büyük ve güçlü bir devlet olduğunu burada görüyoruz" dedi.

Vali Ata'dan Boynuyoğun Konaklama Merkezi'ne Övgü
Vali Ata, Altınözü Boynuyoğun Konaklama Merkezi’nde kalan Suriyelileri ziyaret ederek verilen hizmetleri ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Akbaş’ın da eşlik ettiği ziyarette Vali Ata, öncelikle yetkililerden konaklama merkezi ile ilgili brifing aldı.

Boynuyoğun Konaklama Merkezi’nde yaptığı inceleme sonrası açıklama yapan Vali Ata, "Kampta, bir inceleme yaptık ve burası ilimizdeki belki de Türkiye’deki en güzel kamplardan bir tanesidir. 2 bin 56 konteynır var, 8 bin civarında Suriyeli misafirimiz yaşıyor, onların yaşam standartlarının yükseltilmesi için her türlü şey düşünülmüş’’ dedi.

Suriyeli misafirlerin eğitimden sağlığa hemen her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapının kurulduğunu belirten Vali Ata, ‘’Burası gayet güzel bir kampımız. Burada gördüğüm kadarıyla yaşayan misafirlerimiz de hayatlarından memnunlar. Her türlü imkan sağlanmış vaziyette. Arkadaşlara da takıldım, bir de yüzme havuzu olsa burası 5 yıldızlı tatil köyü olabilir diye. Devletimizin ne kadar büyük ve güçlü bir devlet olduğunu burada görüyoruz. Dünyanın hiç bir ülkesi tarafından böyle fedakarca bir hizmetin yapılıp verilmesi mümkün değil, bunu ancak Türk milleti yapar ve başarır" şeklinde konuştu.

Vali Ata brifing sonrasında ziyareti anısına konaklama merkezi bahçesine fidan dikti.

Konaklama merkezinde kalan Suriyeliler için yürütülen çalışmaları ve sunulan eğitim hizmetleri ile sosyal hizmet alanlarını yerinde gören Vali Ata, çocuklarla sohbet ederek hediyeler verdi.
Kaynak: İHA