'Müslüman Ülkeleri Kardeşliklerini Burada Daha İyi Pekiştirecek'

Grekoromen güreşte Türkiye'ye bronz madalya kazandıran Burhan Akbudak: 'Oyunlar, İslam ülkeleri arasındaki dayanışmaya büyük katkı sağlayacak' Bronz madalya elde eden milli sporcu Süleyman Demirci: 'Bakü'de sporla birleşerek güzel bir dayanışma olacağına inanıyorum'.

RUSLAN REHİMOV - Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda yarışan Türk sporcular, organizasyonun İslam ülkeleri arasındaki kardeşliğin daha da pekişmesine katkı sağlayacağını düşünüyor.

Grekoromen güreşte Türkiye'ye bronz madalya kazandıran Burhan Akbudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın çok güzel bir organizasyon yaptığını, spor salonları, konaklama ve ulaşım gibi tüm konuların mükemmel hazırlandığını belirtti.

Bakü'ye gelmeden önce çok yoğun bir çalışma temposu geçirdiklerini ve altın madalya hedeflediklerini söyleyen Akbudak, 'Nasipte bronz varmış. Madalyamı şehitlerimize ve şehit ailelerine armağan ediyorum.' dedi.

Akbudak, 'Oyunlar, İslam ülkeleri arasındaki dayanışmaya büyük katkı sağlayacak. İnşallah Müslüman ülkeleri kardeşliklerini burada daha iyi pekiştirecek.' ifadelerini kullandı.

Aynı dalda bronz madalyanın sahibi olan milli sporcu Süleyman Demirci ise, altın madalya kazanamadığı için buruk sevinç yaşadığını söyledi.

Kendilerinin yapamadığını diğer Türk grekoromen güreşçilerden beklediğini kaydeden Demirci, İslami Dayanışma Oyunları'nın önemiyle ilgili, 'Dünyada Müslümanları birbirinden ayırmak isteyen güçler var. Bakü'de sporla birleşerek güzel bir dayanışma olacağına inanıyorum.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA