Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları Buluşacak

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları buluşması hakkında basın açıklaması yapan Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Burhan Karamustafaoğlu, “Okulun öğrencilerine aşılamak istediği temel amaç insanlara yapabilme gücü vermektir” dedi.

Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları Buluşacak
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 1942 yılından bu yana mezun olan tüm öğrencileri Cumartesi günü okul bahçesinde gerçekleştirilecek olan kahvaltı etkinliğinde bir araya gelecek. Konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan Mezunlar Derneği Başkanı Burhan Karamustafaoğlu, tüm mezunları kahvaltı etkinliğine davet etti. Başkan Burhan Karamustafaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”İçinde bulunduğumuz bu okul bir dönemdeki Türkiye’de ki meslek liseleri içerisinde ilk 5 sırada yer alan bir okuldur. Bugün de aynı statüyü koruyor. Üstelik Avrupa Birliği standartlarına uygun bir gelişim ile öğrencilerimize altın bilezik kazandırma amacına yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bu okul 1942 yılında bölge sanat okulu adıyla kurulmuş daha sonra sanat enstitüsü ismiyle öğretime devam etmiş. Bugün ki ismiyle de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla öğretime devam ediyor. 1942 yılından itibaren mezun etmiş olduğu sayısı 22 bin 748’dir. Sayıda ki oluşum küçümsenecek bir durum değildir. En güzel olan tarafı bu sayıda ki mezunlarımızın hiçbiri bir başkasının ekmeğine muhtaç olacak durumda değildir. Burada elde ettikleri altın bilezik ile kendi rızıklarını helal yoldan emeğini, gayretini sürdüren insanlardır. Yalnız mesleği ile geçinmeyi bu okulun mezunları üretimden yönetime, bilimden siyasete kadar uzanan her alanda varlıklarını ortaya koyabilme gücüne sahip olmuş insanlardır. Atatürk’ün en sevdiğim sözlerinden bir tanesi: ‘ Bilmek iyi, yapabilmek daha iyi.’ İşte bu okulun temelindeki amaç insanlara yapabilme gücü vermektir. Kayseri Organize Sanayi’yi ayakta tutan bilginin becerinin kaynağı bu okuldan mezun olan insanlardır. Bizler buradan yetişen tüm mezunları etkinliğimizde görmeyi arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mezunlar buluşması Cumartesi günü saat 10:00’da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesinde gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA