Kuveyt'te 'Türk-Arap İlişkileri Konferansı' Sona Erdi

Kuveyt'te Türkiye ile Arap ülkeleri arasında Kuveyt Başbakanı Cabir el-Mübarek es-Sabah'ın himayesinde düzenlenen 'Türk-Arap İlişkileri Konferansı' sona erdi.

Konferansı organize eden komitenin Başkanı Abdullah Akkaş, kapanış bildirisinde, Türk-Arap Kültürel İletişim Merkezi kurulmasına karar verildiğini ve söz konusu merkezin Türkiye ile Arap ülkeleri arasında fikri, edebi ve stratejik iletişimi aktif hale getirmek için çalışacağını ifade etti.

Genel merkezi Kuveyt'te olacak merkezle ilgili ayrıntıların ilerleyen zamanlarda duyurulacağını kaydeden Akkaş, konferans kapsamında gerçekleşen oturumlarda 'Kültürel değişimler karşısında Araplar ve Türkler', 'Kadim mirastan geleceğe tarihi süreç', 'Kültürel etkileşim ve ilişkilerin gelişmesine etkisi', 'Ortak sorunlar karşısında İslam dünyasının geleceği' ve 'Suriye örneğinde sivil toplum kuruluşlarının ilişkilerin inşasında oynadığı rol' başlıklı konuların tartışıldığını dile getirdi.

Konferansa katılanlar Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki bağların güçlendirilmesi üzerinde durdu.

'Türk-Arap İlişkileri Konferansı'nın' her yıl Arap ülkeleri arasında dönüşümlü olarak düzenlenmesini isteyen katılımcılar, gelecek konferansın da Türkiye'de düzenlenmesi önerisinde bulundu.

Kaynak: AA