Ahmet Reyiz Yılmaz, Türk-İsrail İlişkilerini Değerlendirdi

Son dönem Türkiye-İsrail ilişkilerini değerlendiren Türk iş adamı ve siyasetçi Ahmet Reyiz Yılmaz, “Son bir yıl içerisinde gayet iyi gelişmeler oluyor. Fakat, İsrail ve Türkiye bu ilişkileri hızla artırmalıdır. Çünkü iki ülkenin de bölgede müşterek bir geleceği ve müşterek bir geçmişi var” dedi.

İsrail’in 69. kuruluş yıl dönümü sebebiyle düzenlenen resepsiyona katılan Türk iş adamı ve siyasetçi Ahmet Reyiz Yılmaz, özellikle son dönemde Türkiye ve İsrail arasındaki ikili ilişkileri değerlendirdi. Kendisinin 25 yıldır İsrail’de iş yaptığını ve ülkeyi çok iyi tanıdığını belirten Ahmet Reyiz Yılmaz, “Türkiye-İsrail ilişkileri koltuk krizinden sonra ciddi bir süre ilişki kesildi. İki ülke arasında diplomatik seviye düşürülmüştü. Son bir yıl içerisinde gayet iyi gelişmeler oluyor. Fakat İsrail ve Türkiye bu ilişkileri hızla artırmalıdır. Çünkü iki ülkenin de bölgede müşterek bir geleceği ve müşterek bir geçmişi var. Çok fazla sayıda ticari ve politik menfaatleri var. Bu nedenle iki tarafına daha hassas daha temkinli, kırıp dökmeden ciddi bir şekilde bu ilişkileri onarmaya ihtiyacı var. İlişkilerin ilerlemesi ileri gitmesi daha üst seviyeye çıkması tabii ki bizim ticari potansiyelimizi, ticari gücümüzü çok daha iyi etkileyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

“Sayın Bakanımızı da burada görmek çok olumlu bir adım”

Önceki gün düzenlenen resepsiyona Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın da katılmasını yorumlayan Yılmaz, “Hükümet kanadından Sayın Bakanımızı da burada görmek çok olumlu bir adım. Daha çok sayıda katılımın olmasını özellikle ekonomi bakanını da burada görmek isterdik” ifadelerini kullandı.

“Sayın büyükelçinin de söylediği gibi ilişkiler ilerleyen yıllarda iki ülkenin birbirine ihtiyacı doğrultusunda daha da gelişecektir” diyen Yılmaz, “Umarım iki ülke birbirinin kıymetini daha iyi anlar. Birbirlerinin hassasiyetlerine daha çok dikkat ederek, daha olumlu bir gelecek inşa ederler” diye konuştu.

İsrail’in kuruluş yıl dönümü vesileyle Ankara’da düzenlenen ve İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyonda; Büyükelçi Naeh, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı’yı otelin giriş kapısında karşıladı. Programda kısa bir konuşma yapan Nabi Avcı, Başbakan Binali Yıldırım’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya mesajını da iletti.
Kaynak: İHA