Kamaan'da Düğünlerde Silah Sıkanlara Polis Takibi

Kırşehir'in Kaman ilçesinde, sivil kıyafetlerle davetli gibi gittikleri düğünlerde silah sıkanları yakalayan polisler, magandaların korkulu rüyası oldu.

İlçedeki düğünlerde havaya rastgele ateş edilmesinden rahatsız olanların şikayetleri üzerine Kaman Emniyet Müdürlüğü, magandaları yakalamak için sivil kıyafetli polislerden oluşan iki ekip oluşturdu.

Düğün tarihleri ve adreslerini günlük olarak takip eden ekipler, sivil kıyafetlerle gittikleri Ortamahalle, Çiftlikli, Sarıuşağı ve Cuma Mahallelerindeki mekanlarda önce gelin ve damada hayırlı olsun dileklerini iletiyor.

Daha sonra bir köşeye çekilerek davetli gibi düğünü izleyen ekipler, ilerleyen saatlerde havaya rastgele ateş eden magandaları tespit ederek yakalıyor.

Ekipler gittikleri düğünlerde tespit ettikleri O.S, Ş.K, E.T, H.O ve A.K'ya cezai işlem yaparak 4 tabanca ve 1 tüfeğe de el koydu.

Kaman Emniyet Müdürlüğünün yaklaşık bir ay önce oluşturduğu ekipler sayesinde düğünlerde havaya rastgele ateş etme olaylarında ciddi bir azalma olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA