Fransa'daki Merkez Sağ Partisinden 'Bakan' Tepkisi

Cumhuriyetçiler Partisi, partilerinden iki kişinin yeni kabinede bakanlığa getirilmesine tepki gösterdi.

PARİS – Fransa’da merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi (LR) Genel Sekreteri Bernard Accoyer, yeni kabinede kendi partisinden iki kişinin bakanlığa getirilmesine tepki gösterdi.

Accoyer, yaptığı yazılı açıklamada, Emmanuel Macron'un onayıyla kurulan yeni hükümette, LR partisinden Bruno Le Maire'in Ekonomi Bakanı ve Gerald Darmanin'in Maliye Bakanı olarak görevlendirilmesini doğru bulmadıklarını bildirdi.

Le Maire ve Darmanin'in, hükümette yer aldıkları için artık LR partisinin bir parçası olmadığına işaret eden Accoyer, bu kişilerin seçimlerde LR partisine karşı Cumhuriyet Yürüyüşü partisiyle hareket etmeyi tercih ettiklerini hatırlattı.

Accoyer, yeni hükümetin gelecek ayki genel seçimlerde Fransızların 'zihinlerini bulandırmayı' amaçladığını ifade ederek, seçmenleri LR ile Demokratlar ve Bağımsızlar Birliğinin (UDI) adaylarını destekleme çağrısında bulundu.

Fransızlar 11 Haziran'da genel seçim için sandık başına gidecek. İlk turda en az yüzde 50 oy alan milletvekili adaylarının doğrudan Meclise gireceği yarışta, herhangi bir adayın yüzde 50'yi yakalayamadığı sandalyeler için ikinci tur seçimler yapılacak. 18 Haziran'daki ikinci tura, ilk turda yüzde 12,5 ve üzeri oy alan adaylar katılabilecek ve burada en fazla oyu alan aday milletvekili seçilecek.
Kaynak: AA