CHP Tunceli Milletvekili Erol Açıklaması

'Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığına bağlı birimler olduğu halde iki meslek grubunda eşdeğer görev yapanlar için inanılmaz ücret farklılığı var'.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Jandarma Genel Komutanlığı da Emniyet Genel Müdürlüğü de İçişleri Bakanlığına bağlı olmasına rağmen eşdeğer görev yapanlar için yüksek ücret farklılığı olduğunu söyledi.

Erol, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, referandum sürecinde 'evet' çıkması halinde bir daha milletvekili adayı olmayacağını açıkladığını anımsatarak, Meclisteki siyasi hayatını bu dönem sonunda bitireceğini ve siyasete farklı görevlerle devam etmeyi planladığını belirtti.

Emniyet mensuplarının sosyal haklarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili bir kanun teklifi verdiğini ve teklifin, TBMM Başkanlığınca ilgili komisyonlara havale edildiğini bildiren Erol, şöyle devam etti:

'Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığına bağlı olduğu halde iki meslek grubunda eşdeğer görev yapanlar için inanılmaz ücret farklılığı var. Ankara, İstanbul ve İzmir Jandarma bölge komutanları tuğgeneral rütbesindedir. Bunların ek göstergesi 6 bin 400. Ankara, İstanbul ve İzmir'de il emniyet müdürlerinin ek göstergesi ise 4 bin 300. İl emniyet müdürleri, illerindeki başçavuşların, kıdemli astsubayların maaşını alır haldelerdir. Jandarma Genel Komutanlığında emeklilik yaşı 65 olurken, il emniyet müdürlerinde emeklilik yaşı 60. Bunun 65'e çekilmesiyle ilgili bir maddemiz var.

Bunlarla ilgili düzenleyici maddeler getirdik. Bunu Tunceli milletvekili olarak vermeyi ve arkasında durmayı önemsiyorum. Benim ilimde emniyet mensuplarının sosyal haklarını bu derecede savunmak, Meclis gündemine getirmek terör örgütlerince yaşamınızın tehdit edilmesi gerekçesidir. Bir milletvekili, ülkenin ihtiyacı olan her konuda cesur davranabilmelidir.'
Kaynak: AA