Bursa'da 208 Milyonluk Yatırım Gerçekleşti

TKDK Bursa İl Koordinatörü Berksun: 'IPARD I de desteklerimiz sayesinde kurulan işletmelerin hepsi Avrupa Birliği standartlarında modern işletmelerdir'.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun, 'IPARD I' Programı kapsamında kentte 82 milyon lira ödeme yaptıklarının söyledi.

TKDK İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programı 1. başvuru döneminde sözleşme imzalamaya hak kazanan başvuru sahipleri için bir otelde panel düzenledi.

Berksun, burada yaptığı konuşmada, çok dinamik bir kurum olduklarını kaydederek, IPARD I Programı kapsamında 2011-2016 yılları arasında 10 bin 617 projenin hayat bulmasının sağlandığını vurguladı.

Bursa'da 225 proje ile sözleşme imzalandığını dile getiren Berksun, 'Faydalanıcı katkısıyla 208 milyon liralık toplam yatırım tutarı için 82 milyon lira hibe desteği sağlanmıştır. Tamamı Avrupa Birliği standartlarında olmak üzere 22 süt, 7 kırmızı et ve 28 kanatlı et üreten tarımsal işletmenin kurulmasına hibe destekleri ile katkı sağlanmıştır.' diye konuştu.

Yine AB standartlarında gıda güvenliği, hijyen ve çevre koşullarına sahip süt işleme, süt toplama merkezi, 5 et işleme tesisleri ile 9 meyve-sebze işleme ve paketleme kapsamında soğuk hava deposu IPARD fonları ile Bursa'ya kazandırıldığını açıklayan Berksun, kente kazandırılan 2 kesimhanenin sektördeki en modern tesislerden olduğunu bildirdi.

Öte yandan 40 yaşının altında 83 kişiyle 31 kadın girişimcinin projelerinin destekleriyle hayat bulduğunu kaydeden Berksun, şöyle devam etti:

'IPARD I'de desteğimizle kurulan işletmelerin hepsi Avrupa Birliği standartlarında modern işletmelerdir. TKDK olarak proje başvuru aşamasından başlayarak projenin her aşamasında başvuru sahiplerinin yanında oluyoruz. Şu an birçok proje ile uygulama sonrası 5 yıllık izleme dönemini devam ettiriyoruz. IPARD II de Bursa'da özellikle genç ve kadın girişimcileri yatırım yapmaya, hibe desteklerimizden yararlanmaya davet ediyorum.'

Panel, proje başvuru sahiplerine taslak sözleşmelerin dağıtılmasıyla sona erdi.
Kaynak: AA