Varto'da 'Hayvancılığı Geliştirme Projesi'

Proje kapsamında 67 aileye yirmişer koyun verildi.

Varto ilçesinde 'Hayvancılığı Geliştirme Projesi' kapsamında 67 aileye yirmişer koyun verildiği bildirildi.

Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, AA muhabirine, dar gelirli aileler ile gençlere destek sağlamak amacıyla proje çalışması yaptıklarını söyledi.

'Hayvancılığı Geliştirme Projesi' kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla 67 aileye yirmişer koyun verdiklerini anlatan Çetin, bu koyunlardan bazılarının beşiz doğurduğunu kaydetti.

Bazı vatandaşların daha önce terör nedeniyle ilçeden göç ettiğini anımsatan Çetin, 'Devletimiz gücünü gösterip terör örgütünü buradan temizledi. Biz de terör mağduru vatandaşlarımıza bireysel projeler yaparak hem para kazanmaları hem de toplumla bütünleşmesini sağladık.' dedi.

Varto'nun büyük ve geniş meralara sahip olduğuna dikkat çeken Kaymakam Çetin, şunları kaydetti:

'Burada küçük ve büyükbaş hayvancılık çok ciddi gelir getirilebilir. Biz de proje ile vatandaşlara koyun verdik. Koyunlar beşiz doğurunca hayvan sahiplerinin yüzü güldü. Şimdi bir çoğunun 100 kuzusu oldu. Bu da bizi sevindirdi. Hedefimiz 300 vatandaşa proje kapsamında hayvan dağıtmak, işsizliği minimize etmek. Bu konuda devletimizin ciddi destekleri var.'

Proje kapsamında Bafra ırkı 20 koyun alan Celal Özgül ise hayvanlarının kısa sürede üçüz, dördüz ve beşiz doğurduğunu belirterek, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaynak: AA